KilimanjaroWonen staat aan de basis van unieke kleinschalige woonprojecten, die door de toekomstige bewoners zelf worden ontwikkeld. Wij zorgen voor de ondersteuning die nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Dat doen we vanuit onze ervaring en kennis op het gebied van wonen en welzijn, projectontwikkeling, zelfbouw en architectuur.  

bestuursleden Magdaleen Kroese, Stephan Maussen en Kitty Hesen

Méér dan alleen wonen

De huidige 50+ generatie is zelfstandig, ondernemend en ze is gewend zelf de regie te voeren over het leven. Op het gebied van huisvesting hebben mensen vaak uitgesproken ideeën over hun woontoekomst. Niemand wil later terecht komen in een zorginstelling waar nauwelijks ruimte is voor een eigen invulling van levensstijl en zorg. Een droom is samen met anderen een woonproject te realiseren, helemaal passend bij de persoonlijke manier van leven. Een plek waar je als goede buren klaar staat voor elkaar en waar je ervoor kunt kiezen ruimte te delen. Leeftijd maakt niet uit: de projecten zijn bedoeld voor iedereen die méér wil dan alleen wonen.

Je eigen woonproject realiseren

Veel mensen denken en praten hier wel over maar nemen toch geen stappen om hun ideeën concreet vorm te geven. Want hoe zet je zoiets op? Waar vind je gelijkgestemden? Hoe kom je aan een mooie plek of goed gebouw en hoe regel je samen toekomstige zorg? En neem je de stap al op dit moment, nu je er voor je gevoel nog niet aan toe bent? Kilimanjaro helpt je deze vragen te beantwoorden.

   gerealiseerde projecten    in ontwikkeling door cpo-vereniging    in voorbereiding: initiatiefgroep

Van idee tot realisatie

Ieder project begint met een idee en met enthousiaste mensen, die samen met ons aan de slag gaan om hun droom te verwezenlijken. Dat heeft al veel mooie resultaten opgeleverd, met het zwaartepunt in Brabant. Ieder woonproject is uniek. De overeenkomst is dat het past bij de groep die er woont, het is echt hún woonplek geworden. Op de pagina Hoe werkt het leggen we uit hoe je stap voor stap tot resultaat kunt komen.

Onze rol

In eerste instantie zijn wij bij elk initiatief betrokken vanuit stichting KilimanjaroWonen. We organiseren informatiebijeenkomsten en excursies, we onderzoeken locaties en begeleiden initiatiefgroepen. Bij de start van een concreet project gaan we onze beroepsmatige rol vervullen, in opdracht van de ontwikkelvereniging. Kitty Hesen en Stephan Maussen als CPO-begeleiders en Magdaleen Kroese als architect. Varianten op deze constructie zijn altijd bespreekbaar.

 

 

Wie het avontuur aangaat bepaalt zijn eigen woontoekomst

de Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika, om precies te zijn 5.895 meter
hij is hoog maar begaanbaar, voor mensen zoals wij en jullie
op eigen kracht kunnen we deze berg beklimmen en de tocht moet prachtig zijn
niemand die de uitdaging aangaat zal hetzelfde terugkomen
en dan is er natuurlijk het ultieme doel: de top, door de eerste beschouwer omschreven als
'van indrukwekkende schoonheid en ongeëvenaarde grootsheid'.

Het begin

KilimanjaroWonen is opgericht in 2011 door drie ondernemers uit Eindhoven: Kitty Hesen, Linda Luiten en Magdaleen Kroese. Vanaf juli 2015 is Linda Luiten een andere weg ingeslagen en zetten Kitty Hesen en Magdaleen Kroese het initiatief voort. Sinds januari 2016 is Stephan Maussen aangetreden als bestuurslid van de stichting. 

KilimanjaroWonen werkt nauw samen met Wijontwikkelensamen en MAG architecten

 

KilimanjaroWonen op TV bij Holland van Boven op SBS 6

Zondag 18 november 2018 waren stichting KilimanjaroWonen en CPO project Geldersedam in Den Bosch te zien bij Holland van Boven.

 

In maart 2015 heeft KilimanjaroWonen het inspiratieboekje ZorgSamenbuurt uitgebracht. In eerste instantie was dit bedoeld als afronding van het project ZorgSamenbuurt. Maar het vormt ook een nieuw begin, als handleiding voor mensen die van hun eigen buurt een ZorgSamenbuurt willen maken. Naast een evaluatie van de pilot in Prinsejagt3 in Eindhoven zijn er interviews opgenomen met 10 gerealiseerde ZorgSamenbuurten, die allen hun 'gouden tips' prijsgeven. Het hoofdstuk 'Wegwijzer' helpt mensen letterlijk op weg met voorbeelden van wat wel en wat niet te doen.
Het boekje zit vast in een omslagmap, waarin voorbeeldformulieren zijn opgenomen die van pas kunnen komen bij de opstart van een nieuw initiatief. Ook handig om eigen documenten in op te bergen en de bekende 'geeltjes', een onmisbaar instrument.

 

Het inspiratieboekje is te bestellen voor een bedrag van €15,- excl. verzendkosten via info@kilimanjarowonen.nl. Maak uw belangstelling kenbaar en u ontvangt verdere betaalinformatie.

 

Ga naar ZorgSamenbuurt bij Projecten voor meer achtergrondinformatie.

 


Nieuwsbrief ontvangen?
schrijf u in