in ontwikkeling door CPO-vereniging

nieuwbouw 3 woningen op Vredeoord in Eindhoven

Vredeoord Eindhoven
Nieuwbouw vrijstaande woningen
Eigenaar: woningcorporatie Sint Trudo
Verwachte oplevering eind 2020

Voor de herontwikkeling van het terrein rondom het voormalige Philips hoofdkantoor aan de Boschdijk heeft woningcorporatie Sint Trudo plannen ontwikkeld voor een bijzonder woonwijkje. Er was ook ruimte voor enkele CPO projecten van bescheiden omvang, en onder de vlag van Kilimanjaro zijn een paar initiatiefnemers hiervoor ingeloot. Het gaat om 6 clusters van vrijstaande, duurzame woningen aan een dreef tussen de bomen.

Onze cluster bestaat uit 3 woningen aan een dijkje, waarvan de bewoners al bekend zijn. In de praktijk blijkt het erg lastig te zijn een geschikte locatie te bemachtigen in Eindhoven, dus de toekomstige bewoners zijn er blij mee. Doel is om dit jaar de plannen te maken en begin 2020 te starten met de bouw.

 

lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging

nieuwbouw in Horst aan de Maas

Douvenstraat Horst aan de Maas
Nieuwbouw grondgebonden woningen
Eigenaar: particulier
Verwachte oplevering: eind 2020

Twee bevriende stellen namen het initiatief om in een woonwijk - achter hun huidige woningen een woonproject te starten. Een kleinschalig project met begane grondwoningen rondom een binnenhof. Gemeente Horst aan de Maas is positief en start met de voorbereidingen voor wijziging bestemmingsplan. Begin 2019 is de ontwikkeling van het plan gestart door CPO-vereniging Ózzen Hôf. Aanvankelijk dachten de initiatiefnemers aan 6 woningen, maar het worden er 8 om het project betaalbaar te houden voor iedereen. Ook wordt het dan makkelijker om een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte op de binnenhof te realiseren. Er is veel belangstelling voor het project, dus waarschijnlijk zijn geen nieuwe deelnemers nodig.

lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging

herbestemming boerderijcomplex Steinhagenstraat, Sevenum

Steinhagenstraat 52 Sevenum
Herbestemming/renovatie, aangevuld met nieuwbouw
Eigenaar: particulier 

Karakteristiek complex met woonboerderij, stallen en monumentale schuur voor herbestemming tot levensloopbestendige wooneenheden met gemeenschappelijke ruimten en een bescheiden nieuwbouw gedeelte. Het complex ligt bovendien dicht bij het centrum van Sevenum, en er is prachtig vrij uitzicht en een enorme tuin. Gemeente Horst aan de Maas is enthousiast over het initiatief en werkt actief mee.

In 2018 is CPO-vereniging Steinhagen opgericht en het ontwikkelproces is van start gegaan. In de verschillende bouwdelen worden in totaal 10 koopwoningen gerealiseerd, waarbij zoveel mogelijk van de authentieke sfeer bewaard wordt. Aan het centrale erf komt de toegang voor twee woningen op de 1e verdieping, ieder met eigen buitenruimte. Er komt een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte in een nieuw te bouwen 'schuur' achter op het perceel, met uitzicht over de velden. Bestemmingsplanprocedure loopt en de verwachting is dat eind 2019 - begin 2020 met de bouw gestart kan worden.

Er is  nog ruimte voor nieuwe leden, en ook een gezin zou hier prima passen. Heb je belangstelling, stuur dan een mail naar info@kilimanjarowonen.nl. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Nel van Enckevort, contactpersoon namens de CPO-vereniging: nelvanenckevort@hotmail.com, tel nr 06 - 20777733.

Bekijk de leuke video over Steinhagen: Omroep Horst aan de Maas maakte een sfeervolle reportage op locatie.

DOWNLOAD PROJECT INFORMATIE                                                               

lees verder


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder