11 februari 2011

Ruilen? Een ontwerp voor een uitbouw tegen een grafisch ontwerp voor Kilimanjaro

Diensten ruilen is een prima optie wanneer je elkaar als bedrijf wilt helpen. Scherpontwerp maakt een grafisch ontwerp voor Kilimanjaro en MAG maakt een ontwerp voor de woninguitbreiding van familie Koppen.

 

 


 

9 februari 2011

Expertbijeenkomst 'financiën en verkoop eigen woning'

Geld is niet het eerste wat ter tafel komt wanneer je begint te fantaseren over je woontoekomst. Maar natuurlijk is het van cruciaal belang om de financiële randvoorwaarden te kennen. Hoeveel geld heb ik nodig om mee te kunnen doen? Aan wat voor bedragen moet je denken voor het ontwikkeltraject? Is het mogelijk om mee te doen als je een huurwoning wil in plaats van een koopwoning? Hoe begin je eigenlijk met zo'n project en kun je er tussentijds uitstappen? En wat gebeurt er als ik mijn huidige woning niet kwijt raak?

Ter voorbereiding op de eerste salon hebben we een aantal deskundigen uitgenodigd - waaronder een fiscalist, hypotheekadviseur, makelaar, directeur woningcorporatie en directeur bouwen in eigen beheer - om samen met ons te brainstormen over de obstakels en mogelijke oplossingen.

Er is gesproken over financiele hulpconstructies en aanboren van innovatiegelden. Wat we vaststelden is dat bij veel mensen onzekerheid bestaat over hun persoonlijke financiele situatie. Spontaan ontstond het idee bij de aanwezigen om een team te vormen dat aan mogelijke 'Kilimanjaro'deelnemers een deskundig totaaladvies uit kan brengen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de verwachte opbrengst van de huidige woning maar naar alle factoren die bepalen hoe het financiële plaatje er in de toekomst uitziet.

 


 

7 januari 2011

Dit wordt het jaar van Kilimanjaro

In juni 2010 zijn we voor het eerst bij elkaar gekomen om onze prille plannen te delen. Met een paar schema's hebben we verbeeld wat onze doelstellingen zijn, nog altijd heel actueel. Misschien duurt het allemaal wat langer dan we toen nog dachten, maar dit jaar komt het echt van de grond!

Eigenlijk was KILIMANJARO een werktitel voor ons initiatief. Tot we constateerden hoe goed de naam past bij wat we aan het doen zijn. Vergelijk het proces dat we aan het doorlopen zijn om ons doel te bereiken maar met een bergbeklimming. Een berg die weliswaar heel hoog is maar toch begaanbaar voor mensen zoals wij en jullie. We stellen ons steeds tevreden met behaalde tussenplateaus, van waaruit we genieten van het uitzicht. Soms heeft een van ons geen energie meer maar dan zijn de anderen er om nieuwe moed in te spreken. En we stoppen niet voor het doel bereikt is....