30 november 2022

Beschikbare woningen op Zilverhof

Alle toekomstige bewoners van CPO Zilverhof zijn druk bezig met hun aanvragen van de hypotheken en alle kopersgesprekken bij de aannemer. Het moment van start bouw komt nu echt snel dichterbij. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar! Ga naar funda voor meer informatie:

https://www.funda.nl/koop/veldhoven/huis-88305825-zilverhof-6/

https://www.funda.nl/koop/veldhoven/huis-88305767-zilverhof-10/

https://www.funda.nl/koop/veldhoven/huis-88305701-zilverhof-21/

https://www.funda.nl/koop/veldhoven/huis-88305641-zilverhof-32/

https://www.funda.nl/koop/veldhoven/huis-88305585-zilverhof-35/


 

19 oktober 2022

Nieuwe ontwikkeling in Goirle!

De kogel is door de kerk. Wilma Wonen, CRA Vastgoed en CPO vereniging Voor Elkaar Met Elkaar hebben de reserveringsovereenkomst getekend. De vereniging gaat met steun van KilimanjaroWonen minimaal 11 appartementen met gemeenschappelijke ruimte en tuin bouwen. En nog wel in het karakteristieke kantoorpand aan de Bergstraat 50 aan de rand van het Land van Anna. Een mooi duurzaam project op loopafstand van centrum Goirle.

Wil je meer weten? Loop dan zaterdagmiddag 29 oktober tussen 14.00 en 16.30 uur binnen in het gebouw Bergstraat 50. Je proeft de sfeer van het gebouw, ziet tekeningen van hoe het gaat worden en krijgt informatie over de woonvisie van initiatiefnemers.


 

28 juli 2022

In de zon

Het kantoor van KilimanjaroWonen is vanaf 29 juli gesloten in verband met de bouwvak. Wij zoeken de zon op, dichtbij huis of wat verder weg. Vanaf maandag 29 augustus zijn wij weer terug. Fijne vakantie!


 

18 juli 2012

CPO initiatieven trokken veel kijkers op symposium

CPO verenigingen Boserf, Zilverhof en WvG-Cuijk De Maarle kregen veel kijkers bij hun planpresentatie tijdens het symposium van de KBO in het Provinciehuis in Den Bosch. Ook de gedeputeerde, de heer Ronnes, was geïnteresseerd en enthousiast.

Wonen in een van deze projecten? Neem dan contact op met de desbetreffende vereniging: www.boserf.nl - www.zilverhof.nl - www.de-maarle.nl


 

27 mei 2022

Informatiebijeenkomst KilimanjaroWonen woensdag 1 juni in Veldhoven

Wonen voor gevorderden
Informatiebijeenkomst KilimanjaroWonen
Woensdag 1 juni om 19.30 uur
Dorpshuis De Bond, Rapportstraat 29 Veldhoven

Stichting KilimanjaroWonen adviseert groepen die zelf een prettige, veilige en zorgzame leefomgeving willen realiseren. Waar mensen iets kunnen betekenen voor anderen en waar het vanzelfsprekend is om – indien nodig – een beroep op elkaar te kunnen doen. Onderzoek wijst uit dat mensen langer gezond blijven, gelukkiger zijn en ouder worden in een omgeving waar zij mensen kennen en gekend zijn. Wonen met buren die elkaar helpen als dat nodig is, met buren die elkaar regelmatig ontmoeten en samen leuke dingen doen is van belang om lang op een fijne manier zelfstandig te blijven wonen.

KilimanjaroWonen ondersteunt in Veldhoven twee verenigingen waarvan de leden (45+ers) samen duurzame, toekomstbestendige woningen willen bouwen met badkamer en slaapkamer op de begane grond. Zo kun je tot op hoge leeftijd comfortabel wonen. Iedere woning heeft een privé tuin maar er is ook een grote gemeenschappelijke tuin waar bewoners samen een drankje kunnen pakken en samen kunnen eten. In beide projecten delen bewoners samen een klusruimte en ruime ontmoetingsruimte waar ze activiteiten kunnen doen, koffie kunnen drinken en waar mensen hun verjaardag kunnen vieren.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over de uitdagingen en meerwaarde van deze manier van bouwen en wonen. Het stedenbouwkundig plan en ontwerp van de Veldhovense projecten Boserf en Zilverhof worden toegelicht. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en toekomstige bewoners van Boserf en Zilverhof te ontmoeten onder het genot van een drankje. In beide projecten zijn nog woningen beschikbaar.

Toegang is gratis

Voor meer informatie: info@kilimanjarowonen.nl

 


 

3 augustus 2021

Kijkdag voor vrienden en familie Steinhagen

De kopers Steinhagen zijn apetrots op hun prachtige complex met 10 bijzondere appartementen. Het karakteristieke boerderij ensemble met grote schuur daterend uit 1600 is volledig gestript en daarna weer opgebouwd, hoogwaardig geïsoleerd en voldoet het aan energetische nieuwbouweisen. Hulde aan MAG architecten, bouwbedrijf Mark van Lier en bewoners voor het respect en de zorgvuldigheid waarmee ze de herbouw hebben uitgevoerd. In totaal hebben meer dan 200 mensen rondleidingen gekregen door alle woningen en de gemeenschappelijke ruimte.

Een aantal bewoners heeft bewust niet gekozen voor een nultrede woning. Zij zijn van mening dat trappen lopen gezond is en vitaliteit bevordert. Zij kiezen voor een actieve, stimulerende omgeving met veel sociale contacten. Een opvatting die aansluit bij het gedachtengoed van de ‘Blue zones’ over oud worden.


 

30 juli 2021

KilimanjaroWonen in 2 minuten! Bekijk onze nieuwe video

KilimanjaroWonen ondersteunt mensen die met anderen een levensloopbestendig en duurzaam woonproject willen realiseren. Mensen die samen een prettige, veilige en zorgzame leefomgeving willen creëren. Een omgeving waar goed nabuurschap vanzelfsprekend is. In deze video de stappen van een idee naar wonen, met bezoekjes aan Steinhagen, Oosterburen en Lindehoeve. Deze video is gemaakt door Jiska van Hazendonk: www.jiskavanhazendonk.nl


 

6 juli 2021

Toekomstige bewoners pleinwoningen De Mortel hebben volop inbreng

Op maandag 5 juli is door aannemer Bukkems-Willems en stichting KilimanjaroWonen het eerste plan gepresenteerd voor de 14 nieuwe woningen aan het dorpsplein in De Mortel: het gaat om een gebouw van 10 appartementen en 4 grondgebonden woningen. Op basis van de wensen die de Stuurgroep namens het dorp heeft ingebracht is het plan zo opgezet dat de zichtlijn en openheid tussen De Sprank en de kerk gehandhaafd blijft: de bebouwing begint ten oosten van de bomen. Klik hier om de presentatie te bekijken. Het plan is goed ontvangen tijdens de bijeenkomst, al waren er ook nog een aantal vragen. Het is de bedoeling dat veel van die vragen beantwoord worden door de toekomstige bewoners tijdens de ontwikkeling van het plan. Zij krijgen een grote rol in het vervolgtraject. Iedereen die erover denkt om hier te willen wonen kan zich nu vrijblijvend melden voor een gesprek, die zijn ingepland op 15 en 21 juli. Tijdens deze gesprekken komen onder andere woonwensen, budget en het proces aan bod. Meld je aan voor dit gesprek op info@kilimanjarowonen.nl


 

28 mei 2021

Nieuwe vereniging opgericht: Wonen voor gevorderden Zilverackers

In Veldhoven heeft woonproject CPO Zilverhof op 5 mei een vereniging opgericht, ze noemen zichzelf Wonen voor gevorderden Zilverackers. Ze gaan een woonhof ontwikkelen in gehucht 'De Nieuwe Erven' genaamd Zilverhof. Later volgt er meer over de plannen waar wij op de achtergrond mee bezig zijn!


 

31 maart 2021

CPO Steinhagen valt op! 

Steinhagen staat met een artikel in de Rabo &Co (lees het hier), maar ze zijn ook één van de pioniers van VPRO Tegenlicht. Vanaf 21 april tot en met 5 mei kunnen jullie stemmen op dit prachtige initiatief. Bekijk de pioniers van Steinhagen 'Wonen met Lef' 'Wonen met Lef' in een monumentale hoeve in Sevenum. En daar is zelfs nog een plekje vrij! Een heerlijk appartement op de verdieping met prachtige authentieke details. Heb lef en neem contact op met de medebewoners: steinhagensevenum@gmail.com

impressie van beschikbaar appartement met authentieke details! Voor meer informatie: www.steinhagen.nl