Agenda

Schrijf u in voor onze nieuwbrief voor de actuele agenda!
>>>
 

 

Toelichting van activiteiten

Hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten die KilimanjaroWonen organiseert. Een belangrijk doel van de Stichting is om belangstellenden verder te helpen in hun zoektocht naar de juiste woonvorm. Wij zorgen ervoor dat mensen gelegenheid krijgen om zich verder te verdiepen, om anderen te ontmoeten en om voorbeeldprojecten te bezoeken.
Sommige activiteiten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, andere zijn alleen voor vrienden. Vooralsnog vinden de meeste activiteiten plaats in de regio's Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch, maar uitbreiding naar andere plaatsen sluiten we niet uit.
 

informatieavonden

Voor mensen die zich vrijblijvend willen oriënteren op Kilimanjaro bieden wij de mogelijkheid van een informatie-avond. Op uitnodiging van een groep belangstellenden komen we een presentatie houden ter plaatse of op locatie van KilimanjaroWonen aan de Gasfabriek 6 in Eindhoven, het voormalige NRE terrein.

Deze avond is bedoeld om mensen meer inzicht te geven in onze doelstelling, de procedure van ontwikkelen via CPO en de mogelijkheden die je krijgt wannneer je besluit vriend te worden van Kilimanjaro.
 

initiatiefgroepen

Een aantal vrienden kan samen een initiatiefgroep gaan vormen. De bindende factor kan zijn dat mensen ontdekken dat ze dezelfde ideeën hebben over hun woontoekomst. Maar ook de gezamenlijke belangstelling voor een woonlocatie kan de aanleiding vormen om elkaar op te zoeken.

Onder 'projecten' vind je een overzicht van lopende initiatieven. Wie belangstelling heeft om hieraan deel te nemen of wie zelf een initatief wil aandragen kan dit laten weten via info@kilimanjarowonen.nl of telefonisch via 06 52 175 406.
 

platformbijeenkomsten

Vrienden van KilimanjaroWonen worden een aantal keer per jaar uitgenodigd voor een platformbijeenkomst. Hier wordt informatie verstrekt over beschikbare locaties, gerealiseerde voorbeeldprojecten en belangrijke ontwikkelingen in zorg en wonen. Betrokken sprekers komen u inspireren met hun verhaal en bestaande initiatiefgroepen kunnen zich presenteren.

Het is ook de plek om andere leden en gelijkgestemden te ontmoeten tijdens het informele gedeelte. Ondersteund door Kilimanjaro kunnen er initiatiefgroepen gevormd worden, waarmee u op de lijst komt te staan van gegadigden voor beschikbare locaties.

Voor vrienden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Ook voor mensen die overwegen om vriend te worden is de eerste activiteit bij wijze van introductie gratis.
 

excursies

Samen een bezoek brengen aan gerealiseerde projecten kan op meerdere fronten nuttig zijn. Je kunt leren van de ervaringen van andere initiatiefnemers; ontwikkelen via CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) is intensief. Mensen maken samen een uniek proces door en het is bijzonder om hun verhalen te horen.

Een excursie geeft de mogelijheid om te zien wat het resultaat van zo'n proces kan zijn. Spreekt het gebouw je aan of zou je het zelf heel anders doen? En voor vrienden is het een manier om elkaar beter te leren kennen. Praten over wat je ziet en hoort geeft veel inzicht in de eigen gewenste woontoekomst.
 

salons

In een eerste verkennende fase organiseert Kilimanjaro salons, waar belangstellenden zich samen met anderen kunnen bezinnen op hoe ze in de toekomst willen wonen en leven, geheel vrijblijvend. Deelnemers stellen hun dromen scherp en onderzoeken of bedenkingen echte belemmeringen zijn. Vaak is er meer mogelijk dan men in eerste instantie denkt.

Het aantal deelnemers aan een salon bedraagt minimaal 20 en maximaal 35. Er wordt een vergoeding gevraagd van €25 per persoon, inclusief koffie en thee.

Een salon kan bij voldoende belangstelling ook op aanvraag georganiseerd worden, bijvoorbeeld op een specifieke locatie of voor een bestaande vriendengroep.


Nieuwsbrief ontvangen?
schrijf u in