in ontwikkeling door CPO-vereniging

nieuwbouw 3 woningen op Vredeoord in Eindhoven

Vredeoord Eindhoven
Nieuwbouw vrijstaande woningen
Eigenaar: woningcorporatie Sint Trudo
Verwachte oplevering eind 2020

Voor de herontwikkeling van het terrein rondom het voormalige Philips hoofdkantoor aan de Boschdijk heeft woningcorporatie Sint Trudo plannen ontwikkeld voor een bijzonder woonwijkje. Er was ook ruimte voor enkele CPO projecten van bescheiden omvang, en onder de vlag van Kilimanjaro zijn een paar initiatiefnemers hiervoor ingeloot. Het gaat om 6 clusters van vrijstaande, duurzame woningen aan een dreef tussen de bomen.

Onze cluster bestaat uit 3 woningen aan een dijkje, waarvan de bewoners al bekend zijn. In de praktijk blijkt het erg lastig te zijn een geschikte locatie te bemachtigen in Eindhoven, dus de toekomstige bewoners zijn er blij mee. Doel is om dit jaar de plannen te maken en begin 2020 te starten met de bouw.

lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging

nieuwbouw in Horst aan de Maas

Douvenstraat Horst aan de Maas
Nieuwbouw grondgebonden woningen
Eigenaar: particulier
Verwachte oplevering: eind 2020

Twee bevriende stellen namen het initiatief om in een woonwijk - achter hun huidige woningen een woonproject te starten. Een kleinschalig project met begane grondwoningen rondom een binnenhof. Gemeente Horst aan de Maas is positief en start met de voorbereidingen voor wijziging bestemmingsplan. Begin 2019 is de ontwikkeling van het plan gestart door CPO-vereniging Ózzen Hôf. Aanvankelijk dachten de initiatiefnemers aan 6 woningen, maar het worden er 8 om het project betaalbaar te houden voor iedereen. Ook wordt het dan makkelijker om een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte op de binnenhof te realiseren. Er is veel belangstelling voor het project, dus waarschijnlijk zijn geen nieuwe deelnemers nodig.

lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging

herbestemming boerderijcomplex Steinhagenstraat, Sevenum

Steinhagenstraat 52 Sevenum
Herbestemming/renovatie, aangevuld met nieuwbouw
Eigenaar: particulier 

Karakteristiek complex met woonboerderij, stallen en monumentale schuur voor herbestemming tot levensloopbestendige wooneenheden met gemeenschappelijke ruimten en een bescheiden nieuwbouw gedeelte. Het complex ligt bovendien dicht bij het centrum van Sevenum, en er is prachtig vrij uitzicht en een enorme tuin. Gemeente Horst aan de Maas is enthousiast over het initiatief en werkt actief mee.

In 2018 is CPO-vereniging Steinhagen opgericht en het ontwikkelproces is van start gegaan. In de verschillende bouwdelen worden in totaal 10 koopwoningen gerealiseerd, waarbij zoveel mogelijk van de authentieke sfeer bewaard wordt. Aan het centrale erf komt de toegang voor twee woningen op de 1e verdieping, ieder met eigen buitenruimte. Er komt een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte in een nieuw te bouwen 'schuur' achter op het perceel, met uitzicht over de velden. Bestemmingsplanprocedure loopt en de verwachting is dat eind 2019 - begin 2020 met de bouw gestart kan worden.

Er is  nog ruimte voor nieuwe leden, en ook een gezin zou hier prima passen. Heb je belangstelling, stuur dan een mail naar info@kilimanjarowonen.nl. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Nel van Enckevort, contactpersoon namens de CPO-vereniging: nelvanenckevort@hotmail.com, tel nr 06 - 20777733.

DOWNLOAD PROJECT INFORMATIE                                                               

lees verder

in ontwikkeling door CPO-vereniging

nieuwbouw woongebouw Molenstraat/Stijn Streuvelslaan Deurne

CPO 't Stijn Deurne
Perceel ca. 2.850 m2
Nieuwbouw 15 wooneenheden met gemeenschappelijke ruimte
Verwachte oplevering: eind 2019

Een paar enthousiaste inwoners van Deurne hebben het initiatief genomen voor de nieuwbouw van een wooncomplex in Deurne. De wensen waren helder: het gebouw moet ruim van opzet zijn en op loopafstand van het centrum van Deurne, de woningen over 2 bouwlagen gesitueerd rondom een grote gemeenschappelijke tuin. Na een zoektocht is er in overleg met gemeente Deurne een geschikte locatie gevonden op het terrein tussen Molenstraat en Stijn Streuvelslaan.

Begin 2016 is CPO-vereniging 't Stijn opgericht en onder begeleiding van BIEB en MAG architecten is er een plan ontwikkeld. Er is gekozen voor 'modern dorpse' architectuur, waardoor het plan kleinschalig blijft en mooi aansluit bij de omringende bebouwing. De 15 wooneenheden van ca. 80 tot 130 m2 liggen rondom een grote gezamenlijke binnentuin van zo'n 1.000 m2. Ieder appartement heeft wel een eigen privé buitenruimte op begane grond of 1e verdieping. In de tuin liggen op het zuiden de gemeenschappelijke ruimten: grote ontmoetingsruimte, logeerruimte en fietsenberging; ook is een gezamenlijk klushok voorzien.

Bouwbedrijf Bukkems Willems uit Milheze is geselectererd om de bouw uit te voeren, die naar verwachting eind 2019 wordt opgeleverd. Kijk ook op www.hetstijn.nl.

 

lees verder

in ontwikkeling door CPO-vereniging

nieuwbouw en renovatie boerderijcomplex Lindehoeve

Oude Langstraat 66 Tilburg
Perceel: ca. 2.000 m2
Eigenaar: particulier
Verwachte oplevering: eind 2019

Een unieke locatie nabij het centrum van Tilburg, maar met een landelijke uitstraling. De voormalige boerderijwoning met stallen en schuur is gelegen in een tuin met oude bomen. Het vormt samen een monumentaal complex. Achter op het erf liggen schuren die gesloopt worden en plaats maken voor nieuwbouwwoningen in 2 bouwlagen. In totaal komen er 10 woningen van 80 - 160 m2.

Juli 2016 is CPO-vereniging 'De Lindehoeve' opgericht en de ontwikkeling is gestart. In de centraal gelegen schuur worden gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd: een ontmoetingsruimte, logeerruimte, klushok en overige bergruimten. Op de 1e verdieping is plaats voor een bovenwoning, verbonden met het lift- en trappenhuis van de nieuwbouw. De oude stallen worden omgebouwd tot twee volwaardige woningen met buitenruimte op de 1e verdieping. De tuin eromheen met notenboom, perenboom, treurwilg en een moestuin is bestemd voor gezamenlijk gebruik. In de voormalige boerderijwoning aan de straat komt een gezin met kinderen.

De bouw door Bouwbedrijf André Doevendans uit Tilburg is gestart najaar 2018 en de oplevering is naar verwachting eind 2019 een feit.

 

lees verder


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder