Centrumbebebouwing De Mortel

Samen met bouwbedrijf Bukkems Willems heeft Kilimanjarowonen een plan ingediend bij door de gemeente Gemert uitgeschreven uitvraag. De gemeente heeft ons plan gekozen wegens de aanpak waarbij toekomstige bewoners nauw betrokken zijn bij de verdere uitwerking. Niet voor niks kreeg het plan de naam ‘Samen Bouwen Samen Wonen in de Mortel’ mee.

Begin 2021 is het stedenbouwkundig plan – 8 appartementen en 4 grondgebonden woningen – verder uitgewerkt in samenspraak met stuurgroep De Mortel. Tijdens de presentatie aan bewoners van De Mortel waren er veel positieve reacties. De werving en publiciteit was tot september volledig gericht op Mortelnaren. Hierna krijgen mensen uit de gemeente Gemert Bakel en de regio voorrang om zich als deelnemer aan te melden. Direct na de bouwvak 2021 wordt gestart met uitwerking van het plan. Streven is om voorjaar 2023 te starten met de bouw.

lees verder

in ontwikkeling door CPO-vereniging Buitengewoon

nieuwbouw BSD Helmond

Bijzonder initiatief van de gemeente Helmond waar ze pioniers zoeken die zelf duurzaam willen bouwen in de wijk van de toekomst. Een levende proeftuin waar bewoners samen met bedrijven een nieuwe, slimmere, betere woonomgeving maken met nieuwe innovaties en nieuwe technologieën. Een groep pioniers heeft zich aangemeld om hier samen een woonhofje te bouwen om met meerdere mensen gemeenschappelijk te gaan wonen in duurzame woningen. Deze nieuwe wijk wordt gebouwd op loopafstand van station Brandevoort.

Door middel van workshops heeft de initiatiefgroep met de naam 'Buitengewoon' een mooie plaats gekregen in het stedenbouwkundig plan van UN studio. Het wordt een hof met een vrije, open vorm, direct verbonden met het centrale park. In juli is de reserveringsovereenkomst getekend en zomer 2021 gaat ontwikkelvereniging Buitengewoon voortvarend aan de slag met de verdere uitwerking van het plan. In het project over 2 bouwlagen zijn 14 appartementen opgenomen met een grote gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, fietsenstalling, klusruimte en logeerruimte. Het wordt een zeer duurzaam en ecologisch verantwoord gebouw.

Voor informatie over beschikbare woningen zie www.buitengewoon.online.

 

lees verder

in ontwikkeling door CPO-vereniging Cuijk de Maarle

nieuwbouw woonproject Cuijk

locatie: Merletterrein Cuijk
nieuwbouw 14 woningen met gemeenschappelijke ruimten
perceel: ca. 2.800 m2, aankoop van gemeente Land van Cuijk

De vereniging tekende 30 maart een reserveringsovereenkomst met de gemeente voor een prachtige locatie op het terrein waar tot voor kort het Merletcollege stond. Wonen voor gevorderden Cuijk is onderdeel van een nieuw buurtje op deze locatie. Omringd door bomen en met een groenzone als hart. Het gaat om een kleinschalig woonproject met 13 appartementen en een vrijstaande woning met gemeenschappelijke ruimten. Alle woningen hebben privé buitenruimte en er is een grote collectieve tuin die grenst aan de begraafplaats.

Tot augustus was er voorrang voor inwoners van het Land van Cuijk. Nu kunnen ook andere belangstellenden zich aanmelden. Voor meer informatie over beschikbare woningen: www.de-maarle.nl.

lees verder

in ontwikkeling door CPO-vereniging Zilverhof

Nieuwbouw Zilverackers Veldhoven

De gemeente Veldhoven ontwikkelt een bijzondere woonwijk in Zilverackers, het overgangsgebied tussen dorp en natuur. CPO-initiatieven krijgen de kans hier hun dromen waar te maken. De ontwikkelvereniging Zilverhof heeft samen met MAG architecten een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de locatie ‘achter Koppelmans’. 37 woningen – tweekappers, vrijstaande en geschakelde woningen - rondom drie erven waar men elkaar makkelijk tegenkomt. Centraal in het plan komt er ieder geval een ontmoetingsruimte met een grote gemeenschappeljke tuin. De toekomstige bewoners denken nog over mogelijke andere gedeelde voorzieningen.

Tijdens een zogenoemd 'honderd dagen traject' wordt het project in overleg met de gemeente uitgewerkt, waarbij rekening gehouden wordt met de eisen die de gemeente stelt. In het project is huur mogelijk. Voor de meest actuele informatie over nog beschikbare woningen zie www.zilverhof.nl.

 

lees verder

in ontwikkeling door CPO-vereniging Boserf

nieuwbouw erfwoningen Veldhoven

locatie: Eindhovensebaan Veldhoven
nieuwbouw 13 woningen aan een erf
grondaankoop van gemeente Veldhoven

Bosackers is het meest noordelijke deel van Zilverackers aan weerszijden van de Eindhovensebaan. De woningen zijn gegroepeerd in buurtjes die uitnodigen tot actief wonen en sociaal contact. De natuurlijke structuur van het landschap vormt de basis van het plan. Het Bosackergehucht wordt ontwikkeld door Land ’s-Heeren uit Veldhoven, maar een gedeelte van de woningen is bestemd voor ontwikkeling via CPO.

CPO vereniging Boserf ontwikkeld hier 13 woningen, vrijstaand en geschakeld met een geraamde prijs van €365.000 tot €560.000. Men bouwt samen een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en klusruimte. Het stedenbouwkundig plan is vastgesteld en 12 juli is de reserveringsovereenkomst met de gemeente Veldhoven op feestelijke wijze getekend. Bouwbedrijf Schreuder uit Veldhoven is geselecteerd om in bouwteam het plan verder uit te werken. Het worden duurzaam gebouwde woningen en qua architectuur is er veel variatie.

Voor beschikbare woningen of andere informatie zie www.boserf.nl.
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging Ózzen Hôf

nieuwbouw hofwoningen Horst aan de Maas

locatie: Douvenstraat Horst aan de Maas
nieuwbouw grondgebonden woningen
grondaankoop van particulier
verwachte oplevering: eind 2021

Twee bevriende stellen namen het initiatief om in een woonwijk, achter hun huidige woningen, een woonproject te starten. Een kleinschalig project met begane grondwoningen rondom een open binnenhof. Gemeente Horst aan de Maas was positief en ze werkten mee aan wijziging bestemmingsplan. Begin 2019 is de ontwikkeling van het plan gestart door CPO-vereniging Ózzen Hôf. Aanvankelijk dachten de initiatiefnemers aan 6 woningen, maar het worden er 8 om het project betaalbaar te houden voor iedereen. Ook wordt het dan makkelijker om een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte te realiseren.

De toekomstige bewoners hebben zich enorm ingezet voor realisatie van het project in houtbouw, en dat gaat uiteindelijk ook lukken. De woningen zijn enorm duurzaam en ze worden verwarmd via infrarood panelen. Aannemer Verhaegh uit Grashoek is geselecteerd om te gaan bouwen.

Er was veel belangstelling voor dit project; alle woningen zijn verkocht aan inwoners van Horst. 

lees verder


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder