gerealiseerde projecten

herontwikkeling school Geldersedam Den Bosch

Perceel ca. 1.600 m2
Herbestemming/renovatie 10 wooneenheden met gemeenschappelijke ruimte
Opgeleverd: zomer 2016

KilimanjaroWonen heeft samen met een initiatiefgroep van 9 deelnemers een bieding voorbereid voor de leegstaande monumentale school De Kameleon. Op 4 juni 2014 werd bekend dat de bieding is gegund aan dit initiatief.

CPO-vereniging Geldersedam heeft vervolgens het plan verder uitgewerkt, begeleid door BIEB en MAG architecten. Het is een karakteristiek gebouw tegenover park de IJzeren Vrouw op loopafstand van het stadscentrum. Het biedt ruimte aan 10 wooneenheden van 62 - 140 m2, verdeeld over 3 bouwlagen. Op het achtergelegen schoolplein zijn parkeerplaatsen gerealiseerd, maar ook een grote gemeenschappelijke tuin. Iedere woning heeft een eigen grote buitenruimte op het zuiden en er is een gezamenlijke woonkamer, grenzend aan de tuin. Aan de binnenzijde zijn veel karakteristieke details behouden, waardoor de historie levend aanwezig blijft.

De bouw is najaar 2015 gestart en in de zomer van 2016 konden de bewoners hun intrek nemen in het gebouw.
Het totale ontwikkelproces heeft daarmee maar 2 jaar in beslag genomen, een heel korte tijd, mede te danken aan de goede voorbereiding en begeleiding door gemeente Den Bosch. Zie ook www.degeldersedam.nl.

 

lees verder

gerealiseerde projecten

CPO-project De Schrijver in Eindhoven

Perceel ca. 2.100 m2
Herbestemming/renovatie 21 wooneenheden met gemeenschappelijke ruimten
Opgeleverd: zomer 2016

Aan de Akkerstraat in de Schrijversbuurt te Eindhoven kreeg het eerste Kilimanjaroproject vorm: herontwikkeling met nieuwbouw van de voormalige Nuts Montessori school. Een vooroorlog gemeentelijk monument in een prettige woonwijk dichtbij het centrum. Het gaat om verbouwing van het schoolgebouw en vervangende nieuwbouw van de achtergelegen sporthal, waarbij in totaal ruimte is gecreëerd voor 21 wooneenheden van 70 tot 145 m2 rondom een gezamenlijke binnentuin. 

CPO-vereniging "De Schrijver" is begin 2013 gestart met de ontwikkeling, begeleid door BIEB en MAG architecten. Er is gekozen voor veel gemeenschappelijke ruimten: klushok, fietsenstallig, fitnessruimte, washok, logeerruimte en als belangrijkste een ontmoetingsruimte, grenzend aan de binnentuin. Alle woningen hebben een eigen buitenruimte, de meeste aan de westzijde waar de nieuwbouw een terrasvormige opbouw kent. Het monumentale karakter van het schoolgebouw is zorgvuldig vertaald naar een modern woongebouw.

Eind 2014 is de bouw van start gegaan, nadat in bouwteamverband met bouwbedrijf Van Herpen overeenstemming is bereikt. Een complex gebouw met parkeergarage en lift die oud en nieuw met elkaar verbindt. Zomer 2016 konden de bewoners hun woningen betrekken.

Actuele informatie over het woonproject vind je op www.wonenindeschrijver.nl, de eigen website van de vereniging.

 

lees verder


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder