Terug

gerealiseerd

nieuwbouw hofwoningen Oosterburen Den Bosch

locatie: Jan Sluytersterrein Den Bosch
nieuwbouw 14 wooneenheden met gemeenschappelijke ruimten
perceel 2.340 m2, aankoop van gemeente Den Bosch
opgeleverd: eind 2018

Op locatie van een voormalig sportcomplex is een nieuwe buurt gerealiseerd, "Vrij Spel", helemaal ontwikkeld door de toekomstige bewoners zelf. Het plan bestaat uit een combinatie van (starters)rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Het is dus een meergeneratiebuurtje voor zowel jonge mensen, gezinnen als oudere mensen. 

Een aantal belangstellenden heeft samen met KilimanjaroWonen een plan ingediend voor een hofje met 14 woningen in 2 bouwlagen. Het plan is ingeloot en het ligt op een prachtige plek centraal in het plan. Dit project is een unieke kans om zeer energiezuinig te bouwen voor een betaalbare prijs.

Voorjaar 2016 is de CPO-vereniging onder begeleiding van Wij Ontwikkelen Samen en MAG architecten aan de slag gegaan met het ontwikkeltraject. Rondom de centrale binnenhof liggen appartementen van ca. 70 tot 160 m2 groot. Bijzonder is dat in dit project 3 huurwoningen zijn opgenomen, op uitdrukkelijke wens van een aantal initiatiefnemers van het eerste uur. Iedere woning heeft een eigen privé buitenruimte; op de verdieping is deze uitgevoerd als inpandig balkon, herkenbaar aan de gekleurde gevelwanden. Tussen de straat en de binnenhof is een ontmoetingsruimte gerealiseerd, die wellicht ook door buurtbewoners gebruikt kan worden.

Het project is gebouwd door Bouwbedrijf gebr. van Herpen uit Heesch, en sinds begin 2019 is het bewoond. Voor meer informatie zie ook www.vrijspel-shertogenbosch.nl en de website van de CPO-vereniging www.woongemeenschap-jansluyters.nl. Bekijk ook de video bij de Geldersedam en een stukje bij de Oosterburen bij Holland van boven.

 

 

 


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder