Terug

in ontwikkeling door CPO-vereniging

nieuwbouw en renovatie boerderijcomplex Lindehoeve

Oude Langstraat 66 Tilburg
Perceel: ca. 2.000 m2
Eigenaar: particulier
Verwachte oplevering: eind 2019

Een unieke locatie nabij het centrum van Tilburg, maar met een landelijke uitstraling. De voormalige boerderijwoning met stallen en schuur is gelegen in een tuin met oude bomen. Het vormt samen een monumentaal complex. Achter op het erf liggen schuren die gesloopt worden en plaats maken voor nieuwbouwwoningen in 2 bouwlagen. In totaal komen er 10 woningen van 80 - 160 m2.

Juli 2016 is CPO-vereniging 'De Lindehoeve' opgericht en de ontwikkeling is gestart. In de centraal gelegen schuur worden gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd: een ontmoetingsruimte, logeerruimte, klushok en overige bergruimten. Op de 1e verdieping is plaats voor een bovenwoning, verbonden met het lift- en trappenhuis van de nieuwbouw. De oude stallen worden omgebouwd tot twee volwaardige woningen met buitenruimte op de 1e verdieping. De tuin eromheen met notenboom, perenboom, treurwilg en een moestuin is bestemd voor gezamenlijk gebruik. In de voormalige boerderijwoning aan de straat komt een gezin met kinderen.

De bouw door Bouwbedrijf André Doevendans uit Tilburg is gestart najaar 2018 en de oplevering is naar verwachting eind 2019 een feit.

 


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder