Terug

gerealiseerd

herbestemming De Lindehoeve Tilburg

locatie: Oude Langstraat 66 Tilburg
herbestemming en nieuwbouw van 10 woningen met gemeenschappelijke ruimten
perceel: ca. 2.000 m2, aankoop van particulier
opgeleverd: eind 2019

Een unieke locatie nabij het centrum van Tilburg, maar met een landelijke uitstraling. De voormalige boerderijwoning met stallen en schuur is gelegen in een tuin met oude bomen. Het vormt samen een monumentaal complex. De vervallen schuren achter op het erf zijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. 

Juli 2016 is CPO-vereniging 'De Lindehoeve' opgericht en de ontwikkeling is gestart. In de centraal gelegen schuur zijn de gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd: een ontmoetingsruimte, logeerruimte, klushok en overige bergruimten. Op de 1e verdieping is plaats voor een bovenwoning, verbonden met het lift- en trappenhuis van de nieuwbouw. De oude stallen zijn omgebouwd tot twee volwaardige woningen met buitenruimte op de 1e verdieping. De tuin eromheen met notenboom, perenboom, treurwilg en een moestuin is bestemd voor gezamenlijk gebruik. In de voormalige boerderijwoning aan de straat woont een gezin met kinderen.

De bouw door Bouwbedrijf André Doevendans uit Tilburg is gestart najaar 2018 en het is eind 2019 opgeleverd. De Lindehoeve trekt intussen veel bekijks en was onder andere te zien bij Tourtje Tilburg met Tim, zie de video hieronder.

 


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder