Terug

ontwikkeld door cpo-vereniging Steinhagen

herbestemming boerderijcomplex Sevenum

locatie: Steinhagenstraat 52 Sevenum
herbestemming/renovatie 10 woningen, aangevuld met nieuwbouw
grondaankoop van particulier 
oplevering: zomer 2021

Een aantal inwoners van Sevenum vatten het plan op om een woonproject te realiseren in dit voormalige karakteristieke boerderijcomplex. Een woonboerderij met stallen en een grote hooischuur, dat op de gemeentelijke monumentenlijst staat. Het ligt dicht bij het centrum van Sevenum, er is prachtig vrij uitzicht en een enorme tuin. Gemeente Horst aan de Maas is enthousiast over het initiatief en werkt actief mee.

In 2018 is CPO-vereniging Steinhagen opgericht en het ontwikkelproces is van start gegaan. In de verschillende bouwdelen worden in totaal 10 koopwoningen gerealiseerd, waarbij zoveel mogelijk van de authentieke sfeer bewaard wordt. Niet alle woningen hebben een levensloopbestendige plattegrond omdat dit niet aansloot bij de woonwensen van bewoners.  Aan het centrale erf komt de toegang voor twee woningen op de 1e verdieping, ieder met eigen buitenruimte. Er komt een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte in een nieuw te bouwen 'schuur' achter op het perceel, met uitzicht over de velden.

Bouwbedrijf Mark van Lier heeft het boerenensemble verbouwd met veel aandacht en zorg voor behoud van de oorspronkelijke gebouwen waardoor passanten niet meteen zullen zien hoe ingrijpend hier gerenoveerd is. De gebouwen zijn volledig gestript, hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van warmtepomp. Bewoners hebben gekozen voor afwerking op hoogwaardig niveau.

Bekijk de leuke video over Steinhagen: Omroep Horst aan de Maas maakte een sfeervolle reportage op locatie.

DOWNLOAD PROJECT INFORMATIE                                                               


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder