Terug

gerealiseerde projecten

herontwikkeling school Geldersedam Den Bosch

Perceel ca. 1.600 m2
Herbestemming/renovatie 10 wooneenheden met gemeenschappelijke ruimte
Opgeleverd: zomer 2016

KilimanjaroWonen heeft samen met een initiatiefgroep van 9 deelnemers een bieding voorbereid voor de leegstaande monumentale school De Kameleon. Op 4 juni 2014 werd bekend dat de bieding is gegund aan dit initiatief.

CPO-vereniging Geldersedam heeft vervolgens het plan verder uitgewerkt, begeleid door BIEB en MAG architecten. Het is een karakteristiek gebouw tegenover park de IJzeren Vrouw op loopafstand van het stadscentrum. Het biedt ruimte aan 10 wooneenheden van 62 - 140 m2, verdeeld over 3 bouwlagen. Op het achtergelegen schoolplein zijn parkeerplaatsen gerealiseerd, maar ook een grote gemeenschappelijke tuin. Iedere woning heeft een eigen grote buitenruimte op het zuiden en er is een gezamenlijke woonkamer, grenzend aan de tuin. Aan de binnenzijde zijn veel karakteristieke details behouden, waardoor de historie levend aanwezig blijft.

De bouw door Bouwbedrijf Gebrs van Herpen uit Heesch is najaar 2015 gestart en in de zomer van 2016 konden de bewoners hun intrek nemen in het gebouw. Het totale ontwikkelproces heeft daarmee maar 2 jaar in beslag genomen, een heel korte tijd, mede te danken aan de goede voorbereiding en begeleiding door gemeente Den Bosch. Zie ook www.degeldersedam.nl. Bekijk ook de video bij de Geldersedam en een stukje bij de Oosterburen bij Holland van boven.

 

 


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder