Terug

gerealiseerd

nieuwbouw 't Stijn Deurne

locatie: Molenstraat/Stijn Streuvelslaan Deurne
nieuwbouw 15 wooneenheden met gemeenschappelijke ruimten
perceel ca. 2.850 m2, aankoop van gemeeente Deurne
opgeleverd: eind 2019

Een paar enthousiaste inwoners van Deurne hebben het initiatief genomen voor de nieuwbouw van een wooncomplex in Deurne. De wensen waren helder: het gebouw moet ruim van opzet zijn en op loopafstand van het centrum van Deurne, de woningen over 2 bouwlagen gesitueerd rondom een grote gemeenschappelijke tuin. Na een zoektocht is er in overleg met gemeente Deurne een geschikte locatie gevonden op het terrein tussen Molenstraat en Stijn Streuvelslaan.

Begin 2016 is CPO-vereniging 't Stijn opgericht en onder begeleiding van BIEB en MAG architecten is er een plan ontwikkeld. Er is gekozen voor 'modern dorpse' architectuur, waardoor het plan kleinschalig blijft en mooi aansluit bij de omringende bebouwing. De 15 wooneenheden van ca. 80 tot 130 m2 liggen rondom een grote gezamenlijke binnentuin van zo'n 1.000 m2. Ieder appartement heeft wel een eigen privé buitenruimte op begane grond of 1e verdieping. In de tuin liggen op het zuiden de gemeenschappelijke ruimten: grote ontmoetingsruimte, logeerruimte en fietsenberging; ook is een gezamenlijk klushok voorzien.

Bouwbedrijf Bukkems Willems uit Milheze is geselectererd om de bouw uit te voeren, en heeft het eind 2019 opgeleverd. Kijk ook op www.hetstijn.nl.

 


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder