Terug

gerealiseerd

herontwikkeling De Schrijver in Eindhoven

locatie: Akkerstraat/Hof van Eden Eindhoven
herbestemming/renovatie 21 wooneenheden met gemeenschappelijke ruimten
perceel ca. 2.100 m2, aankoop gebouw van gemeente Eindhoven
opgeleverd: zomer 2016

Aan de Akkerstraat in de Schrijversbuurt te Eindhoven kreeg het eerste Kilimanjaroproject vorm: herontwikkeling met nieuwbouw van de voormalige Nuts Montessori school. Een vooroorlog gemeentelijk monument in een prettige woonwijk dichtbij het centrum. Het gaat om verbouwing van het schoolgebouw en vervangende nieuwbouw van de achtergelegen sporthal, waarbij in totaal ruimte is gecreëerd voor 21 wooneenheden van 70 tot 145 m2 rondom een gezamenlijke binnentuin. 

CPO-vereniging "De Schrijver" is begin 2013 gestart met de ontwikkeling. Er is gekozen voor veel gemeenschappelijke ruimten: klushok, fietsenstallig, fitnessruimte, washok, logeerruimte en als belangrijkste een ontmoetingsruimte, grenzend aan de binnentuin. Alle woningen hebben een eigen buitenruimte, de meeste aan de westzijde waar de nieuwbouw een terrasvormige opbouw kent. Het monumentale karakter van het schoolgebouw is zorgvuldig vertaald naar een modern woongebouw.

Eind 2014 is de bouw van start gegaan, nadat in bouwteamverband met bouwbedrijf Van Herpen overeenstemming is bereikt. Een complex gebouw met parkeergarage en lift die oud en nieuw met elkaar verbindt. Zomer 2016 konden de bewoners hun woningen betrekken.

 

 

 


gerealiseerde projecten
lees verder

in ontwikkeling door cpo-vereniging
lees verder

in voorbereiding: initiatiefgroep
lees verder

ZorgSamenbuurten
lees verder

voorbeeld projecten
lees verder

locaties in onderzoek
lees verder

locaties die al onderzocht zijn
lees verder