10 oktober 2017

CPO leden NRETWEE aan het werk

Hergebruiken kost een beetje extra moeite en vinden de CPO leden van NRETWEE heel erg belangrijk. Zelf steken ze de handen uit de mouwen. De offerhaus dorpel stenen worden los gekapt en tijdelijk opgeslagen om straks weer opnieuw toe te passen. 


 

17 september 2017

Participatie in Eindhoven op NOS journaal

Zit je het acht uur journaal te kijken, komen ineens de ZorgSamenbuurt in Vinkel en Prinsejagt 2 in Eindhoven voorbij. Als goed voorbeeld van de participatiemaatschappij in de praktijk. Aan de vooravond van Prinsjesdag werd teruggeblikt op de afgelopen vier jaar, en met name op de vraag of Nederland erin slaagt burgers actief te laten participeren. Wij vinden het een groot compliment dat de ZorgSamenbuurten hoog scoren op het gebied van geslaagde burgerinitiatieven!


foto op scherm: Bea Straver


 

8 september 2017

Wonen in de Toekomst Tilburg steeds dichterbij een locatie

Een geweldige opsteker voor de initiatiefgroep Wonen in de Toekomst, én voor KilimanjaroWonen. De partij die fabriekskwartier-Noord in Tilburg gaat ontwikkelen, Triborgh, heeft toegezegd dat er op het terrein ruimte gecreëerd kan worden voor het initiatief van WidT. Misschien niet op het perceel van kringloopwinkel la Poubelle, waarvoor deze groep een plan heeft ontwikkeld, maar wel ergens in de directe omgeving van de Piushaven. Momenteel wordt het stedenbouwkundig plan afgerond, in november zal er meer bekend worden. Zo zie je maar dat een goede lobby richting politiek zijn vruchten af kan werpen!

Mensen die graag op de hoogte gehouden willen worden van deze ontwikkeling kunnen dat aangeven via info@kilimanjarowonen.nl

 


 

8 september 2017

Opening CPO-project in voormalige school Akkerstraat

 

 


 

18 juli 2017

Actief plannen smeden voor scholen Gerardusbuurt

Een aantal initiatiefnemers die in Eindhoven een woonproject wil opstarten heeft zich fanatiek gestort op de locatie van twee vooroorlogse schoolgebouwen in de Gerardusbuurt. Ze zien veel mogelijkheden om hun eigen woonwensen hier te realiseren, maar ook om een ontmoetingsruimte te creëren die mede door buurtbewoners gebruikt kan worden. Van belang is dat parkeren op eigen terrein gerealiseerd gaat worden, maar daar is voldoende ruimte voor. Dat het gebouw beschikbaar komt is niet zeker, maar er is een reële kans, en daar wordt nu vol op ingezet.

In september gaan we ook met dit project verder aan de slag; meld je aan als je belangstelling hebt.


 


 

18 juli 2017

Onderzoek locatie Gaasterland 10 Den Bosch

In Den Bosch is een initiatiefgroep al langer actief op zoek naar een geschikte locatie. Herontwikkeling van een bestaand gebouw of nieuwbouw, voor beiden is belangstelling. Nu dient zich een kans aan in de wijk Maaspoort; op het eerste gezicht niet meteen favoriet, maar op het tweede gezicht blijkt de plek veel voordelen te hebben. Natuurliefhebbers zijn binnen een paar minuten op de fiets in het prachtige gebied langs de Maas of in het mooie plaatsje Empel. De stad is wat verder weg, maar nog altijd per fiets bereikbaar. En het is natuurlijk heel mooi om je eigen nieuwbouwproject te kunnen ontwikkelen, zo duurzaam als je zelf wilt! Tijdens een eerste brainstormbijeenkomst bleek er veel gelijkgestemdheid te zijn over het gewenste programma. In september zetten we vervolgstappen; heb je belangstelling, meld je dan. 


 

12 juli 2017

Bieding NRE fase 4 Eindhoven

Nu de verbouwing van de voormalige toonzaal en magazijn van NRE TWEE eindelijk van start gaat is ook de laatste van de ontwikkeling van het NRE terrein in Eindhoven in beeld gekomen. Via een biedingsprocedure geeft gemeente Eindhoven de laatste percelen uit waar nieuwbouw gerealiseerd kan worden. De spelregels liggen inmiddels vast en de bestemmingsplanprocedure is zo goed als afgerond. Dat betekent dat de plannen voor fase 4 - na gunning - een stuk sneller tot uitvoering zullen gaan komen dan de eerdere fasen. 

KilimanjaroWonen begeleidt een inititatiefgroep die enorm enthousiast is om hier te komen wonen en werken. Heb je belangstelling, laat dit dan aan ons weten. In de maanden augustus-september wordt het plan voor de bieding verder uitgewerkt.


 


1 juli 2017

NRE TWEE aan de Nachtegaallaan klaar voor start bouw

Door de ramen van ons kantoor zien we het gebouw voortdurend liggen, klaar om gerenoveerd te worden. Maar nu is het dan toch echt zo ver. Na de bouwvak gaat de renovatie van dit bijzondere Kilimanjaro project van start. Voor het zover is nog een keer een inkijkje in het lege pand, nu er nergens meer binnenwanden staan. Een imposante ervaring. 


 

30 juni 2017

Een pareltje in Sevenum

Een prachtige boerderij in Sevenum en een super enthousiaste groep mensen in onvervalst Limburgs dialect. Tijdens het eerste bezoek aan de locatie ziet Magdaleen meteen de potentie van de plek. Op een mooie zondag besluit Kitty om er tijdens het autoritje met haar ouders nog eens langs te rijden. En tot haar verbazing ziet zij een jong gezin de voordeur van de ‘lege’ boerderij binnengaan. :Dus toch maar eens poolshoogte nemen. En ja, het gezin gaat daar wonen. Gelukkig als tijdelijke bewoners, dus de droom van deze groep is levensvatbaar.

Gemeente Horst Sevenum blijkt zeer coöperatief te zijn als we hier de plannen komen toelichten. Het advies is om een eertse idee in te dienen bij de intake en tegelijkertijd om tafel te gaan met de gebouweigenaren om afspraken te maken over de aankoop van 'Steinhagen'. In september gaan we hiermee aan de slag.


 


 

10 juni 2017

Aanvraag omgevingsvergunning CPO Lindehoeve

De vergunningenprocedure van dit Kilimanjaro project is in een stroomversnelling gekomen. Alle lichten staan op groen en de omgevingsvergunning is aangevraagd. Een heel bijzonder kleinschalig project met 6 nieuwbouw woningen en 4 woningen binnen de bestaande monumentale gebouwen. De nieuwbouw krijgt een vormgeving die refereert aan houten bijgebouwen op het platteland, zodat het monumentaal ensemble, opgetrokken in rode baksteen herkenbaar blijft als geheel. De centraal gelegen schuur krijgt een functie als ontmoetingsruimte, zoals vooraf al gedacht was.

De voormalige boerderijwoning wordt ontwikkeld door een gezin, omdat deze erg moeilijk levensloopbestendig te maken is. Zo ontstaat er vanzelf variatie in het type bewoners. Tijdens een informele ontmoetingsdag vroeg de jongste toekomstige bewoner van 10 jaar oud: "Voor wie moet ik nou straks allemaal gaan zorgen?" Een mini samenleving in wording!