2 november 2017

Informatiebijeenkomst Oirschot woensdag 15 november 2017

Gemeente Oirschot heeft aangegeven dat ze enthousiast is over woonprojecten die door burgers zelf geïnitieerd worden. Daarom organiseert KilimanjaroWonen hier een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Mensen die graag meer willen weten over het ontwikkelen en bouwen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap zijn van harte welkom. We geven een algemene presentatie en laten zien welke projecten al ontwikkeld en gerealiseerd zijn op verschillende plaatsen in Brabant. Ook kunnen ideeën worden uitgewisseld over mogelijk interessante locaties in Oirschot.
gratis toegankelijk voor iedereen

woensdag 15 november van 19.30u tot ca. 21.30u
locatie: de Enck, De Loop 67 Oirschot


 

2 november 2017

Platformbijeenkomst Eindhoven donderdag 23 november 2017

De laatste maanden zijn er veel nieuwe vrienden en belangstellenden bijgekomen. Een mooi moment om algemene uitleg te geven over de werkwijze van KilimanjaroWonen en om te laten zien welke projecten al ontwikkeld en gerealiseerd zijn. Verder gaan we aandacht besteden aan het bouwproces. We merken dat de voorbereiding op de bouw – individuele keuzes die voor veel stress zorgen, collectieve keuzes die gemaakt moeten worden om het plan binnen het budget te houden – veel vraagt van alle deelnemers. Daarom nodigen we twee bouwteamleden van lopende Kilimanjaro projecten uit om hier toelichting over te geven en vragen te beantwoorden: NRE TWEE uit Eindhoven en Jan Sluyters uit Den Bosch. Vervolgens is er gelegenheid elkaar en ons te ontmoeten onder het genot van een drankje.
gratis toegankelijk voor vrienden en belangstellenden

donderdag 23 november van 19.30u tot ca. 21.30u
locatie: kantoor KilimanjaroWonen, Gasfabriek 6 Eindhoven


 

26 oktober 2017

KilimanjaroWonen op bijeenkomst Design your Life - Deelwonen

KilimanjaroWonen was gevraagd deel te nemen aan de Meet Up Community Living tijdens de Dutch Design Week in de Bibliotheek Eindhoven. Steeds meer mensen onderzoeken manieren om wonen te ‘delen’ met anderen. Niet langer afwachten maar het heft in eigen handen nemen: Design your Life!

De introductie over ‘deelwonen’ werd verzorgd door Anita van Limpt en Marije Oosterhof, bedenkers van de WOONKAART van Lifestyle Renting. Magdaleen Kroese presenteerde namens KilimanjaroWonen het praktijkvoorbeeld De Schrijver uit Eindhoven. Ineke Hurkmans van Jump Movement vertelde over haar ervaring met het wonen in community’s. Na afloop werd er nagepraat op de informatiemarkt. Een waardevolle bijeenkomst.


 

10 oktober 2017

CPO leden NRETWEE aan het werk

Hergebruiken kost een beetje extra moeite en vinden de CPO leden van NRETWEE heel erg belangrijk. Zelf steken ze de handen uit de mouwen. De offerhaus dorpel stenen worden los gekapt en tijdelijk opgeslagen om straks weer opnieuw toe te passen. 


 

17 september 2017

Participatie in Eindhoven op NOS journaal

Zit je het acht uur journaal te kijken, komen ineens de ZorgSamenbuurt in Vinkel en Prinsejagt 2 in Eindhoven voorbij. Als goed voorbeeld van de participatiemaatschappij in de praktijk. Aan de vooravond van Prinsjesdag werd teruggeblikt op de afgelopen vier jaar, en met name op de vraag of Nederland erin slaagt burgers actief te laten participeren. Wij vinden het een groot compliment dat de ZorgSamenbuurten hoog scoren op het gebied van geslaagde burgerinitiatieven!


foto op scherm: Bea Straver


 

8 september 2017

Wonen in de Toekomst Tilburg steeds dichterbij een locatie

Een geweldige opsteker voor de initiatiefgroep Wonen in de Toekomst, én voor KilimanjaroWonen. De partij die fabriekskwartier-Noord in Tilburg gaat ontwikkelen, Triborgh, heeft toegezegd dat er op het terrein ruimte gecreëerd kan worden voor het initiatief van WidT. Misschien niet op het perceel van kringloopwinkel la Poubelle, waarvoor deze groep een plan heeft ontwikkeld, maar wel ergens in de directe omgeving van de Piushaven. Momenteel wordt het stedenbouwkundig plan afgerond, in november zal er meer bekend worden. Zo zie je maar dat een goede lobby richting politiek zijn vruchten af kan werpen!

Mensen die graag op de hoogte gehouden willen worden van deze ontwikkeling kunnen dat aangeven via info@kilimanjarowonen.nl

 


 

8 september 2017

Opening CPO-project in voormalige school Akkerstraat

 

 


 

18 juli 2017

Actief plannen smeden voor scholen Gerardusbuurt

Een aantal initiatiefnemers die in Eindhoven een woonproject wil opstarten heeft zich fanatiek gestort op de locatie van twee vooroorlogse schoolgebouwen in de Gerardusbuurt. Ze zien veel mogelijkheden om hun eigen woonwensen hier te realiseren, maar ook om een ontmoetingsruimte te creëren die mede door buurtbewoners gebruikt kan worden. Van belang is dat parkeren op eigen terrein gerealiseerd gaat worden, maar daar is voldoende ruimte voor. Dat het gebouw beschikbaar komt is niet zeker, maar er is een reële kans, en daar wordt nu vol op ingezet.

In september gaan we ook met dit project verder aan de slag; meld je aan als je belangstelling hebt.


 


 

18 juli 2017

Onderzoek locatie Gaasterland 10 Den Bosch

In Den Bosch is een initiatiefgroep al langer actief op zoek naar een geschikte locatie. Herontwikkeling van een bestaand gebouw of nieuwbouw, voor beiden is belangstelling. Nu dient zich een kans aan in de wijk Maaspoort; op het eerste gezicht niet meteen favoriet, maar op het tweede gezicht blijkt de plek veel voordelen te hebben. Natuurliefhebbers zijn binnen een paar minuten op de fiets in het prachtige gebied langs de Maas of in het mooie plaatsje Empel. De stad is wat verder weg, maar nog altijd per fiets bereikbaar. En het is natuurlijk heel mooi om je eigen nieuwbouwproject te kunnen ontwikkelen, zo duurzaam als je zelf wilt! Tijdens een eerste brainstormbijeenkomst bleek er veel gelijkgestemdheid te zijn over het gewenste programma. In september zetten we vervolgstappen; heb je belangstelling, meld je dan. 


 

12 juli 2017

Bieding NRE fase 4 Eindhoven

Nu de verbouwing van de voormalige toonzaal en magazijn van NRE TWEE eindelijk van start gaat is ook de laatste van de ontwikkeling van het NRE terrein in Eindhoven in beeld gekomen. Via een biedingsprocedure geeft gemeente Eindhoven de laatste percelen uit waar nieuwbouw gerealiseerd kan worden. De spelregels liggen inmiddels vast en de bestemmingsplanprocedure is zo goed als afgerond. Dat betekent dat de plannen voor fase 4 - na gunning - een stuk sneller tot uitvoering zullen gaan komen dan de eerdere fasen. 

KilimanjaroWonen begeleidt een inititatiefgroep die enorm enthousiast is om hier te komen wonen en werken. Heb je belangstelling, laat dit dan aan ons weten. In de maanden augustus-september wordt het plan voor de bieding verder uitgewerkt.