5 februari 2018

Excursie naar project  Voormekaar in Boxmeer 31 maart

Op verzoek organiseren we weer een excursie naar ‘VoorMekaar’ in Boxmeer. Een initiatief waar we vaker naartoe gaan omdat het een mooi voorbeeld is van een woonproject dat op eigen kracht ontwikkeld is en waar nu al 9 jaar gewoond wordt. Het is een kleinschalig gebouw met 12 levensloopbestendige woningen, een grote ontmoetingsruimte, gezamenlijk atelier en klusruimte en een logeerruimte met badkamer. We krijgen een rondleiding en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Heel interessant voor iedereen met concrete of nog vage ideeën voor de toekomst. Zie ook www.voormekaar.wordpress.com. Geef je op via info@kilimanjarowonen.nl. De plaatsen zijn beperkt! Vervoer op eigen gelegenheid.

Datum: zaterdag 31 maart 13.30u – 15.00u
Locatie: Pastoorsbiest 27 Boxmeer

Gratis voor vrienden


 

28 januari 2018

Interview Rabobank met Kitty Hesen

De Rabobank staat positief tegenover CPO-initiatieven vanuit de oorspronkelijke coöperatieve gedachte. In de praktijk betekent dit dat meegewerkt wordt aan het verstrekken van hypotheek aan deelnemers aan een CPO-project. Een andere service is dat indien mogelijk vergaderruimte ter beschikking wordt gesteld voor de ALV vergaderingen. In Deurne maakt CPO-vereniging 't Stijn hier dankbaar gebruik van.

Om het KilimanjaroWonen gedachtegoed op de kaart te zetten binnen de Rabobank klantenkring is een interview met Kitty Hesen in de digitale nieuwsbrief geplaatst. Terug te lezen via http://dichterbij.rabobank.nl/pdf/eindhoven-veldhoven/2017/4.


 

25 januari 2018

mogelijkheden op Kentalis-terrein in Sint Michielsgestel

Voor het Kentalis-terrein in Sint Michielsgestel wordt een nieuwe toekomst gezocht. KilimanjaroWonen is in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een gemeenschappelijk wonen project op deze locatie. Het zou kunnen gaan om herontwikkeling van ( een deel van) het monumentale schoolgebouw of aanvullende nieuwbouw op het terrein. Het complex is gelegen aan de Dommel op loopafstand van het centrum van Sint Michielsgestel en op 25 minuten fietsafstand van het centrum van ’s-Hertogenbosch. Heb je belangstelling, laat het dan weten via info@kilimanjarowonen.nl.


 

31 december 2017

CPO Jan Sluyters viert start bouw


 

30 november 2017

Geen NRE fase 4 maar de initiatiefgroep blijft bestaan

In november heeft gemeente Eindhoven laten weten dat de bieding van initiatiefgroep NRECO hoog scoorde, maar dat een andere partij nog betere papieren had. Een enorme teleurstelling voor de mensen die hier zo enthousiast en intensief aan gewerkt hebben, samen met een aantal externe partijen waaronder Tilt Used Design, Arie van Liempd sloopbedrijf en adviesbureau 040 energie.

De deelnemers aan de initiatiefgroep hebben door dit proces zo’n hechte band ontwikkeld dat ze samen met KilimanjaroWonen verder zoeken naar een andere locatie om hun droom te realiseren, en daar wordt hard aan gewerkt. De gemeente heeft toegezegd actief te zullen ondersteunen waar mogelijk.

Bovenstaand een impressie van het biedingsplan, onder het motto ‘avontuurlijke stadsbewoners die vanuit een duurzame overtuiging een toekomstbestendige woonbijdrage wilden leveren aan het gas(t)vrije Eindhovense NRE terrein’. Een project waar duurzaam gewoond, gewerkt en bewust geleefd wordt. De architectuur knipoogt naar het industriële verleden. Een open staalconstructie, met groen begroeid vormt de levendige scheiding tussen openbaar en privé.


 

19 november 2017

Na sloop volgt nu de fase van opbouwen voor NRE TWEE

Wat hebben de toekomstige bewoners lang moeten wachten op dit moment: samen vieren dat de fase van voorbereiden en wachten achter de rug is. Bouwbedrijf BurgtBouw uit Deurne is al maanden bezig met slopen, saneren en voorbereiden van de bouw. Nu ook de laatste bouwkundige oplossingen zijn uitgewerkt kan er opgebouwd gaan worden. Het ED was erbij.


 

6 november 2017

Oproep initiatiefgroep Breda: deelnemers gezocht!

In Breda is een initiatiefgroep van KilimanjaroWonen al een tijdje bezig om bij de gemeente aandacht te vragen voor hun wens om een woongebouw te realiseren binnen de stadsgrenzen. Daar lijkt nu gehoor voor te gaan komen. Er is overleg geweest met wethouder Erik van Lunteren en er staan gesprekken gepland met de verschillende politieke fracties binnen de gemeente. Het enthousiasme is gewekt.
Tijd om op te schalen! De initiatiefnemers doen een oproep aan mensen die belangstelling hebben voor een project in Breda, die mee willen denken en een actieve inbreng willen hebben om zich aan te melden. Heb je belangstelling, laat het dan weten via info@kilimanjarowonen.nl.


 

2 november 2017

Informatiebijeenkomst Oirschot woensdag 15 november 2017

Gemeente Oirschot heeft aangegeven dat ze enthousiast is over woonprojecten die door burgers zelf geïnitieerd worden. Daarom organiseert KilimanjaroWonen hier een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Mensen die graag meer willen weten over het ontwikkelen en bouwen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap zijn van harte welkom. We geven een algemene presentatie en laten zien welke projecten al ontwikkeld en gerealiseerd zijn op verschillende plaatsen in Brabant. Ook kunnen ideeën worden uitgewisseld over mogelijk interessante locaties in Oirschot.
gratis toegankelijk voor iedereen

woensdag 15 november van 19.30u tot ca. 21.30u
locatie: de Enck, De Loop 67 Oirschot


 

2 november 2017

Platformbijeenkomst Eindhoven donderdag 23 november 2017

De laatste maanden zijn er veel nieuwe vrienden en belangstellenden bijgekomen. Een mooi moment om algemene uitleg te geven over de werkwijze van KilimanjaroWonen en om te laten zien welke projecten al ontwikkeld en gerealiseerd zijn. Verder gaan we aandacht besteden aan het bouwproces. We merken dat de voorbereiding op de bouw – individuele keuzes die voor veel stress zorgen, collectieve keuzes die gemaakt moeten worden om het plan binnen het budget te houden – veel vraagt van alle deelnemers. Daarom nodigen we twee bouwteamleden van lopende Kilimanjaro projecten uit om hier toelichting over te geven en vragen te beantwoorden: NRE TWEE uit Eindhoven en Jan Sluyters uit Den Bosch. Vervolgens is er gelegenheid elkaar en ons te ontmoeten onder het genot van een drankje.
gratis toegankelijk voor vrienden en belangstellenden

donderdag 23 november van 19.30u tot ca. 21.30u
locatie: kantoor KilimanjaroWonen, Gasfabriek 6 Eindhoven


 

26 oktober 2017

KilimanjaroWonen op bijeenkomst Design your Life - Deelwonen

KilimanjaroWonen was gevraagd deel te nemen aan de Meet Up Community Living tijdens de Dutch Design Week in de Bibliotheek Eindhoven. Steeds meer mensen onderzoeken manieren om wonen te ‘delen’ met anderen. Niet langer afwachten maar het heft in eigen handen nemen: Design your Life!

De introductie over ‘deelwonen’ werd verzorgd door Anita van Limpt en Marije Oosterhof, bedenkers van de WOONKAART van Lifestyle Renting. Magdaleen Kroese presenteerde namens KilimanjaroWonen het praktijkvoorbeeld De Schrijver uit Eindhoven. Ineke Hurkmans van Jump Movement vertelde over haar ervaring met het wonen in community’s. Na afloop werd er nagepraat op de informatiemarkt. Een waardevolle bijeenkomst.