29 juni 2018

CPO Steinhagen in Sevenum, een project op het platteland

MAG architecten en KilimanjaroWonen zijn vanaf nu werkzaam in Limburg. CPO groep Steinhagen gaan 10 wooneenheden ontwikkelen in dit boerderijcomplex aan de Venloseweg en Steinhagenstraat. Het oudste deel, de schuur, is gebouwd omstreeks 1659, de eenvoud en het karakter willen we zoveel mogelijk in waarde houden. De woningverdeling volgt de prachtige spanten van het complex.  


 

27 juni 2018

In CPO NRE TWEE ontstaan woningen

De eerste tekenen van wonen laten zich zien in CPO NRE TWEE. Leidingen komen tevoorschijn uit de vloer, en de wanden worden gezet. Stel je eens voor als het daklicht binnenkort geplaatst wordt op de plek van de houten balkenlaag. Het is en blijft een bijzonder atrium.


 

13 juni 2018

CPO Jan Sluyters bereikt het hoogste punt

Het werk loopt voorspoedig in Den Bosch bij CPO Jan Sluyters. Trots wordt de vlag gehesen.


 

31 mei 2018

Opstart  woonproject ‘Oase’ Tilburg op locatie kloosterterrein

Sinds najaar 2017 zijn we in gesprek met de zusters van kloosterorde Dochters van O.L.Vrouw van het Heilig Hart in Tilburg, die een prachtige locatie bewonen aan de Sint Oloflaan, net buiten de Ringbaan-West. Het witte klooster, zoals het in de volksmond heet is nog volop in gebruik, maar het gebouw van de novicen opleiding in de kloostertuin staat leeg. Op deze plek kan een nieuw woongebouw ontwikkeld worden, waar we erg blij mee zijn. Het gaat om nieuwbouw van 11 appartementen en gemeenschappelijke ruimten in een parkachtige omgeving. We organiseren een informatie-avond om de locatie en het ontwikkeltraject toe te lichten en om mensen in de gelegenheid te stellen hun belangstelling kenbaar te maken. Dit is een concreet en haalbaar plan, dat op korte termijn gerealiseerd kan worden. Mensen die nu al vriend zijn van KilimanjaroWonen krijgen voorrang bij deelname aan het project, maar alle belangstellenden zijn welkom. Graag aanmelden voor de informatieavond via info@kilimanjarowonen.nl. Indien u niet kunt op 21 juni maar wel belangstelling heeft dan horen we dat graag.

datum informatiebijeenkomst: donderdag 21 juni 19.30u – 21.30u
locatie: wijkcentrum ‘t Spoor, Schaepmanstraat 36 Tilburg


 

30 mei 2018

Excursie project De Schrijver in Eindhoven zaterdag 16 juni

Sinds de zomer van 2016 is dit eerste woonproject van KilimanjaroWonen in gebruik genomen. Bewoners zijn nog maanden bezig geweest met het inrichten van hun woningen en de gemeenschappelijke ruimten. Voor de gemeenschappelijke binnentuin en voortuin is een mooi ontwerp gemaakt waarvan nu, bijna twee jaar later het resultaat zichtbaar wordt. In de woorden van ED journalist Michel Teeuwen is ‘het bouwstof neergedaald’, dus tijd om een excursie te organiseren naar dit bijzondere project. Een paar bewoners zijn aanwezig voor toelichting en een rondleiding door het gebouw.
De excursie is alleen bedoeld voor vrienden van KilimanjaroWonen. Er is ruimte voor maximaal 20 personen, en de groep wordt gevuld op volgorde van aanmelding. Opgeven kan via info@kilimanjarowonen.nl.

Datum: zaterdag 16 juni 11.00u – 13.00u
locatie: De Schrijver, Akkerstraat 30 Eindhoven


 

13 april 2018

Oprichting CPO-vereniging Steinhagen in stijl

Op 13 april was het zover: oprichting van CPO-vereniging Steinhagen, met als doel de monumentale boerderij te gaan herontwikkelen tot een project met 10 woningen en gemeenschappelijke ruimten. Het was een feestelijke gebeurtenis, in de hooischuur met champagne en een boerenlunch. De oprichtingsakte werd ter plaatse ondertekend in bijzijn van de notaris. Nu gaan we voortvarend aan de slag om er een mooi woonproject van te maken. Er is nog ruimte voor een aantal huishoudens, dus als je meer informatie wilt, laat het dan weten via info@kilimanjarowonen.nl.


 

28 maart 2018

Mooie bijeenkomst debatcafé Werkplaats de Gruyter

In 6 minuten vertellen op wat voor manier KilimanjaroWonen een bijdrage levert aan het ontwikkelen van nieuwe woonvormen valt niet mee. Het werd een levendige bijeenkomst met verschillende enthousiaste sprekers.
Niek Bargeman van de provincie Noord-Brabant liet ons zien hoe de bevolking de komende tijd verandert qua leeftijd en woonwensen. Als het aan de provincie ligt is er de komende jaren ruim baan voor realisatie van bijzondere woonvormen, en dan met name vanuit burgers georganiseerd. Johan van Gaaster vertelde namens Gapph over de creatieve oplossingen voor tijdelijk gebruik van leegstaande gebouwen, waarbij vooral interessant was dat er niet alleen gedacht wordt in ruimte maar ook in sociale activiteiten. Henk Leenders had een mooi verhaal over tiny houses: uiterst duurzaam en verplaatsbaar, dus ook een mooie oplossing voor tijdelijk braak liggende grond. 
Vanuit KilimanjaroWonen waren veel vrienden en belangstellenden aanwezig. Dat ondersteunt ons verhaal dat we echt werken vanuit de vraag van mensen die een eigen woonproject willen ontwikkelen. 
Arno van den Hurk leidde namens de provincie de discussie na afloop met strakke hand. Naast kritische geluiden over de rol van gemeenten, die best wat actiever mag zijn waren we het erover eens dat juist onze gezamenlijke positieve houding leidt tot succesvolle resultaten. We gaan zo door! 

26 maart 2018

Staalconstructie laat contouren zien van CPO NRE TWEE


 

26 maart 2018

Platformbijeenkomst Breda dinsdag 24 april

In Breda is al geruime tijd een initiatiefgroep op zoek naar een locatie. KilimanjaroWonen ondersteunt hen hierbij. Samen met de initiatiefgroep organiseren wij op dinsdag 24 april een platformbijeenkomst.

We beginnen om 19.30 uur met de algemene presentatie. We geven informatie over ons aanbod, gerealiseerde en lopende projecten, initiatiefgroepen en locaties in onderzoek. De initiatiefnemers uit Breda zullen wat vertellen over hun woonwensen en hun ervaringen met de zoektocht naar een locatie. Aansluitend is er een gesprek over Gemeenschappelijk Wonen oftewel Co-housing waar vragen, tips en ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Graag vooraf aanmelden door een mail te sturen naar info@kilimanjarowonen.nl

datum: dinsdag 24 april 19.30u - 21.30u
locatie: Het Klooster, Schorsmolenstraat 13 Breda

Alle belangstellenden zijn welkom.Toegang is gratis


 

23 maart 2018

Deelname aan Debatcafé Werkplaats de Gruyter

Werkplaats De Gruyter organiseert samen met de provincie op woensdag 28 maart een debatcafé in het Maria paviljoen in Den Bosch met als thema Wonen. De komende 10 tot 15 jaar moeten er in Brabant 120.000 woningen bij komen. Een flinke opgave, die vraagt om een andere manier van denken, want de vraag naar woonruimte verandert sterk. In 2040 bestaat ruim 40% uit eenpersoonshuishoudens en is er een grote behoefte aan kleinere, betaalbare woningen. Er zijn tal van initiatieven voor nieuwe woonvormen als flexwonen, tiny houses, tijdelijk wonen of combinatievormen van wonen, werken en zorg. Er ontstaan ook steeds meer woongemeenschappen, geïnitieerd door de toekomstige bewoners. De Brabantse woningbouwopgave biedt volop kansen voor de aanpak van thema’s als leegstand, mobiliteit, energie, duurzaamheid en behoud van erfgoed. 
Om 17.00 uur is de opening met een welkomstwoord. Niek Bargerman van de provincie neemt het woord en aansluitend zijn er 3 korte inleidingen van onder andere KilimanjaroWonen. Daarna volgt een gesprek met de aanwezigen over het onderwerp. Wij nodigen jullie van harte uit om naar deze interactieve bijeenkomst te komen.

vrij toegankelijk voor alle belangstellenden

woensdag 28 maart 17.00u - 19.00u
locatie: Mariapaviljoen, Burgemeester Loeffplein 70 Den Bosch