10 december 2018

Gebouw CPO ’t Stijn groeit

Een kleine drie maanden geleden verwelkomden wij de boorpalen onder de fundering en nu zijn de eerste muren al gemetseld. Bouwbedrijf Bukkems-Willems uit Milheeze pakt het werk voortvarend aan!
De stedenbouwkundige opzet is goed te zien: de vorm van het gebouw volgt de omringende omgeving en de centrale binnentuin oogt nu al erg ruim. De stalen kolommen laten zien waar straks de galerijen aan binnenzijde komen. 


 

24 november 2018

KilimanjaroWonen op TV bij Holland van Boven op SBS 6

Zondag 18 november 2018 waren stichting KilimanjaroWonen en CPO project Geldersedam in Den Bosch te zien bij Holland van Boven. Ben Lambregts doet het woord namens de bewoners van de Geldersedam. Hij is al betrokken vanaf het prille begin, toen via een biedingsprocedure plannen ingediend konden worden bij gemeente Den Bosch. De groep van Kilimanjaro kwam daar als winnaar uit en zo zat Ben met zijn vrouw zoals hij het zelf zegt 'ineens in een project', samen met een groep andere enthousiaste initiatiefnemers. Kitty Hesen licht toe hoe het concept werkt en we zien de prachtige woning van medebewoner Josien Enklaar. Aan het eind van het filmpje lopen we nog even rond op Kilimanjaro nieuwbouwproject Jan Sluyters, dat ook helemaal in eigen beheer gerealiseerd is en dat dit jaar opgeleverd wordt. 


 

2 november 2018

Voorlopig ontwerp van CPO Steinhagen Sevenum

CPO-vereniging Anders Wonen in Sevenum heeft een eerste proefverkaveling gehouden in project Steinhagen en voor iedereen blijkt er een woning naar wens te zijn. De woningen zijn verspreid over het woonhuis, de stallen en de schuur en ze hebben allen een eigen karakter. De gemeenschappelijke ontmoetingsruimte wordt gerealiseerd in een eigentijdse nieuwbouw met uitzicht over het land. De commissie ruimtelijke kwaliteit sprak haar waardering uit over het ontwerp. Het monumentale boerderijcomplex behoudt zoveel mogelijk zijn karakter door nieuwe raamopeningen in één vormentaal toe te voegen. Het voorlopig ontwerp is hiermee afgerond; op naar de volgende fase.


 

22 oktober 2018

'Ik vind het zo fijn om weer te organiseren en te regelen. Het lijkt wel of ik weer een baan heb'. Kartrekker 80 jaar

ZorgSaamwonen is geënt op het succes van ZorgSamenbuurten, maar specifiek gericht op seniorencomplexen en voormalige verzorgingshuizen. Riki Smolders en Kitty Hesen hebben de afgelopen jaren in een aantal complexen bewoners geholpen om samen activiteiten op te zetten voor en door bewoners. Zowel vrijwilligers als deelnemers waren gemiddeld ver in de 70 jaar. Riki en Kitty zagen hoe de saamhorigheid in complexen sterker werd, hoe mensen nieuwe contacten konden leggen en medebewoners beter leerden kennen en hoe ze ook buiten de activiteiten elkaar steeds meer weten te vinden. Ook werd duidelijk dat er binnen seniorencomplexen en zeker binnen de voormalige verzorgingshuizen een andere dynamiek is dan in buurten. De gemiddelde leeftijd is veel hoger, een groot aantal bewoners is minder vitaal en er zijn meer mensen die enige vorm van hulp behoeven. Hierdoor is er wat meer ondersteuning nodig dan in de ZorgSamenbuurten, maar het positieve resultaat is hoopgevend.

Buurtgenot+ heeft een verslag uitgebracht van ZorgSaamWonen. Wilt u een exemplaar? Neem dan contact op met: info@buurtgenot.nl


 

15 oktober 2018

Platformbijeenkomst Eindhoven dinsdag 23 oktober 19.30u

Dinsdag 23 oktober is er een algemene Platformbijeenkomst. We vertellen hier over het aanbod van KilimanjaroWonen, locaties in onderzoek, over de weg van initiatief tot start ontwikkeling en het samen ontwikkelen als collectief (CPO). De basisinformatie voor iedereen die meedoet aan een initiatief of een initiatief wil starten. We nodigen daarom vrienden en belangstellenden uit die nog niet eerder een algemene bijeenkomst bezochten om te komen. Steeds weer blijkt hoe belangrijk het is om goed te begrijpen wat het betekent om deel te nemen aan een initiatiefgroep of ontwikkelvereniging.
Aansluitend is er gelegenheid om kennis te maken met andere belangstellenden en leden van initiatiefgroepen.

datum: dinsdag 23 oktober 19.30u - 21.00u
locatie: kantoor KilimanjaroWonen Gasfabriek 6 Eindhoven


 

5 oktober 2018

CPO NRE TWEE nadert voltooiing

Het moment nadert dat de toekomstige bewoners het voormalige NRE gebouw aan de Nachtegaallaan in Eindhoven in gebruik kunnen nemen. Een complex traject, zowel voor wat betreft ontwerpproces als uitvoering, dat al begin 2014 is gestart. Maar nu de renovatiekozijnen en balkons geplaatst zijn komt de beloning in zicht: samen wonen op een prachtige plek in het centrum van Eindhoven.


 

3 oktober 2018

Update project 'Oase' Tilburg op locatie kloosterterrein

Het initiatief voor nieuwbouw van een woonproject in de parktuin van het klooster aan de Bredaseweg heeft een tegenvaller. De zusters van O.L. Vrouw van het Heilig Hart hebben aangegeven dat deze ontwikkeling veel impact heeft op de ontwikkeling van het totale kloosterterrein. Daarom dient het besluit over bouw van een woonproject op de plaats van het huidige novicenhuis genomen te worden door het Kapittel. De zusters hebben het plan geagendeerd op de bijeenkomst van het Kapittel in juni 2019. Een onverwachte vertraging waar de initiatiefnemers met teleurstelling op reageerden. Maar het enthousiasme is niet weg, dus initiatiefgroep Oase blijft bestaan. Er is op dit moment geen ruimte voor nieuwe leden. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar info@kilimanjarowonen.nl. Zij worden op de wachtlijst geplaatst.


 

1 oktober 2018

Kijkdag CPO Jan Sluyters

De steigers zijn verdwenen bij CPO project Jan Sluyters. Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen en onderaannemers zijn volop in de weer met de afwerkingen aan het exterieur en het interieur. CPO groep Oosterburen ging afgelopen week een kijkje nemen naar hun nieuwe woningen. Vooral zonder de steigers is goed te zien hoe mooi licht het metselwerk is, binnenkort kunnen we nog wat kleur verwachten.


 

28 september 2018

Startsein bouw CPO ‘t Stijn

Het officiële startsein is gegeven door wethouder Helm Verhees in Deurne voor het starten van de bouw van appartementencomplex ’t Stijn. Bouwbedrijf Bukkems-Willems en onderaannemers zijn begonnen met het boren van de eerste boorpaal. Daar mag het glas op geheven worden!


 

20 juli 2018

KilimanjaroWonen piept er even tussenuit

KilimanjaroWonen vliegt even uit tijdens de bouwvak, 15 augustus zijn wij weer terug op ons nest.