5 oktober 2018

CPO NRE TWEE nadert voltooiing

Het moment nadert dat de toekomstige bewoners het voormalige NRE gebouw aan de Nachtegaallaan in Eindhoven in gebruik kunnen nemen. Een complex traject, zowel voor wat betreft ontwerpproces als uitvoering, dat al begin 2014 is gestart. Maar nu de renovatiekozijnen en balkons geplaatst zijn komt de beloning in zicht: samen wonen op een prachtige plek in het centrum van Eindhoven.


 

3 oktober 2018

Update project 'Oase' Tilburg op locatie kloosterterrein

Het initiatief voor nieuwbouw van een woonproject in de parktuin van het klooster aan de Bredaseweg heeft een tegenvaller. De zusters van O.L. Vrouw van het Heilig Hart hebben aangegeven dat deze ontwikkeling veel impact heeft op de ontwikkeling van het totale kloosterterrein. Daarom dient het besluit over bouw van een woonproject op de plaats van het huidige novicenhuis genomen te worden door het Kapittel. De zusters hebben het plan geagendeerd op de bijeenkomst van het Kapittel in juni 2019. Een onverwachte vertraging waar de initiatiefnemers met teleurstelling op reageerden. Maar het enthousiasme is niet weg, dus initiatiefgroep Oase blijft bestaan. Er is op dit moment geen ruimte voor nieuwe leden. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar info@kilimanjarowonen.nl. Zij worden op de wachtlijst geplaatst.


 

1 oktober 2018

Kijkdag CPO Jan Sluyters

De steigers zijn verdwenen bij CPO project Jan Sluyters. Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen en onderaannemers zijn volop in de weer met de afwerkingen aan het exterieur en het interieur. CPO groep Oosterburen ging afgelopen week een kijkje nemen naar hun nieuwe woningen. Vooral zonder de steigers is goed te zien hoe mooi licht het metselwerk is, binnenkort kunnen we nog wat kleur verwachten.


 

28 september 2018

Startsein bouw CPO ‘t Stijn

Het officiële startsein is gegeven door wethouder Helm Verhees in Deurne voor het starten van de bouw van appartementencomplex ’t Stijn. Bouwbedrijf Bukkems-Willems en onderaannemers zijn begonnen met het boren van de eerste boorpaal. Daar mag het glas op geheven worden!


 

20 juli 2018

KilimanjaroWonen piept er even tussenuit

KilimanjaroWonen vliegt even uit tijdens de bouwvak, 15 augustus zijn wij weer terug op ons nest.


 

29 juni 2018

CPO Steinhagen in Sevenum, een project op het platteland

MAG architecten en KilimanjaroWonen zijn vanaf nu werkzaam in Limburg. CPO groep Steinhagen gaan 10 wooneenheden ontwikkelen in dit boerderijcomplex aan de Venloseweg en Steinhagenstraat. Het oudste deel, de schuur, is gebouwd omstreeks 1659, de eenvoud en het karakter willen we zoveel mogelijk in waarde houden. De woningverdeling volgt de prachtige spanten van het complex.  


 

27 juni 2018

In CPO NRE TWEE ontstaan woningen

De eerste tekenen van wonen laten zich zien in CPO NRE TWEE. Leidingen komen tevoorschijn uit de vloer, en de wanden worden gezet. Stel je eens voor als het daklicht binnenkort geplaatst wordt op de plek van de houten balkenlaag. Het is en blijft een bijzonder atrium.


 

13 juni 2018

CPO Jan Sluyters bereikt het hoogste punt

Het werk loopt voorspoedig in Den Bosch bij CPO Jan Sluyters. Trots wordt de vlag gehesen.


 

31 mei 2018

Opstart  woonproject ‘Oase’ Tilburg op locatie kloosterterrein

Sinds najaar 2017 zijn we in gesprek met de zusters van kloosterorde Dochters van O.L.Vrouw van het Heilig Hart in Tilburg, die een prachtige locatie bewonen aan de Sint Oloflaan, net buiten de Ringbaan-West. Het witte klooster, zoals het in de volksmond heet is nog volop in gebruik, maar het gebouw van de novicen opleiding in de kloostertuin staat leeg. Op deze plek kan een nieuw woongebouw ontwikkeld worden, waar we erg blij mee zijn. Het gaat om nieuwbouw van 11 appartementen en gemeenschappelijke ruimten in een parkachtige omgeving. We organiseren een informatie-avond om de locatie en het ontwikkeltraject toe te lichten en om mensen in de gelegenheid te stellen hun belangstelling kenbaar te maken. Dit is een concreet en haalbaar plan, dat op korte termijn gerealiseerd kan worden. Mensen die nu al vriend zijn van KilimanjaroWonen krijgen voorrang bij deelname aan het project, maar alle belangstellenden zijn welkom. Graag aanmelden voor de informatieavond via info@kilimanjarowonen.nl. Indien u niet kunt op 21 juni maar wel belangstelling heeft dan horen we dat graag.

datum informatiebijeenkomst: donderdag 21 juni 19.30u – 21.30u
locatie: wijkcentrum ‘t Spoor, Schaepmanstraat 36 Tilburg


 

30 mei 2018

Excursie project De Schrijver in Eindhoven zaterdag 16 juni

Sinds de zomer van 2016 is dit eerste woonproject van KilimanjaroWonen in gebruik genomen. Bewoners zijn nog maanden bezig geweest met het inrichten van hun woningen en de gemeenschappelijke ruimten. Voor de gemeenschappelijke binnentuin en voortuin is een mooi ontwerp gemaakt waarvan nu, bijna twee jaar later het resultaat zichtbaar wordt. In de woorden van ED journalist Michel Teeuwen is ‘het bouwstof neergedaald’, dus tijd om een excursie te organiseren naar dit bijzondere project. Een paar bewoners zijn aanwezig voor toelichting en een rondleiding door het gebouw.
De excursie is alleen bedoeld voor vrienden van KilimanjaroWonen. Er is ruimte voor maximaal 20 personen, en de groep wordt gevuld op volgorde van aanmelding. Opgeven kan via info@kilimanjarowonen.nl.

Datum: zaterdag 16 juni 11.00u – 13.00u
locatie: De Schrijver, Akkerstraat 30 Eindhoven