6 februari 2019

Nieuw kantoor

Wij zijn verhuisd! Goed en wel werken wij nu vanaf ons nieuwe kantoor op het NRE terrein. U kunt ons bezoeken op:

Patrijsstraat 15
5613 EK Eindhoven

Wij zijn nog niet helemaal klaar, maar willen wel alvast onze mooie werkplekken laten zien: tijdens een mooie zonsopgang. Binnenkort meer foto’s!


 

21 januari 2019

ED De eerste bewoners betrekken NRE TWEE

Een paar dagen voor kerst werden de woningen van CPO NRE TWEE opgeleverd door BurgtBouw uit Deurne. Alle bewoners zijn nu druk bezig met het afwerken van hun woningen, en ED kwam even een kijkje nemen. Al veel bergtoppen hebben zij succesvol bereikt met de nodige dalen. Eindelijk kunnen zij zich buren noemen. Nu nog gaan samen wonen.

Krantenartikel:
Eindhovens Dagblad
Zaterdag 12 januari 2019
Tekst Michel Theeuwen
Foto’s Jean Pierre Reijnen/FotoMeulenhof


 

19 december 2018

Interview met Yvonne Witter van Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

We hadden een prettig en leerzaam gesprek met Yvonne Witter van Kenniscentrum Wonen-Zorg van Aedes-Actiz. Lees mee wat er zoal gezegd is op de website van Aedes-Actiz.


 

15 december 2018

Oplevering CPO Jan Sluyters

De gekleurde deuren worden voortaan geopend door de bewoners van CPO groep Oosterburen zelf, want zij hebben de sleutel in ontvangst genomen. Het gebouw is opgeleverd door Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen uit Heesch. Na een hele goede samenwerking geven zij het werk door aan de bewoners zelf. De vloerafwerking kunnen erin en de wanden kunnen geschilderd worden. We kijken erg uit naar de dag dat de inrichting van de binnentuin zichtbaar wordt.


 

12 december 2018

Eerste paal viering bij CPO De Lindehoeve in Tilburg

Na een lange ontwikkelperiode met veel onzekerheden is start bouw van CPO De Lindehoeve feestelijk gevierd. Wethouder Oscar Dusschooten en de bewoners hebben een originele Tilburgse Schrobbelèr fles gevuld met een boodschap die het gebouw altijd met zich mee zal dragen. De jongste en de oudste toekomstige bewoner hebben de fles in de betonfundering gelegd die onder de bouwmuren staat van de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Een mooi gebaar en een mooi vooruitzicht. Bouwcombinatie 013 uit Tilburg kan aan de slag!


 

10 december 2018

Gebouw CPO ’t Stijn groeit

Een kleine drie maanden geleden verwelkomden wij de boorpalen onder de fundering en nu zijn de eerste muren al gemetseld. Bouwbedrijf Bukkems-Willems uit Milheeze pakt het werk voortvarend aan!
De stedenbouwkundige opzet is goed te zien: de vorm van het gebouw volgt de omringende omgeving en de centrale binnentuin oogt nu al erg ruim. De stalen kolommen laten zien waar straks de galerijen aan binnenzijde komen. 


 

24 november 2018

KilimanjaroWonen op TV bij Holland van Boven op SBS 6

Zondag 18 november 2018 waren stichting KilimanjaroWonen en CPO project Geldersedam in Den Bosch te zien bij Holland van Boven. Ben Lambregts doet het woord namens de bewoners van de Geldersedam. Hij is al betrokken vanaf het prille begin, toen via een biedingsprocedure plannen ingediend konden worden bij gemeente Den Bosch. De groep van Kilimanjaro kwam daar als winnaar uit en zo zat Ben met zijn vrouw zoals hij het zelf zegt 'ineens in een project', samen met een groep andere enthousiaste initiatiefnemers. Kitty Hesen licht toe hoe het concept werkt en we zien de prachtige woning van medebewoner Josien Enklaar. Aan het eind van het filmpje lopen we nog even rond op Kilimanjaro nieuwbouwproject Jan Sluyters, dat ook helemaal in eigen beheer gerealiseerd is en dat dit jaar opgeleverd wordt. 


 

2 november 2018

Voorlopig ontwerp van CPO Steinhagen Sevenum

CPO-vereniging Anders Wonen in Sevenum heeft een eerste proefverkaveling gehouden in project Steinhagen en voor iedereen blijkt er een woning naar wens te zijn. De woningen zijn verspreid over het woonhuis, de stallen en de schuur en ze hebben allen een eigen karakter. De gemeenschappelijke ontmoetingsruimte wordt gerealiseerd in een eigentijdse nieuwbouw met uitzicht over het land. De commissie ruimtelijke kwaliteit sprak haar waardering uit over het ontwerp. Het monumentale boerderijcomplex behoudt zoveel mogelijk zijn karakter door nieuwe raamopeningen in één vormentaal toe te voegen. Het voorlopig ontwerp is hiermee afgerond; op naar de volgende fase.


 

22 oktober 2018

'Ik vind het zo fijn om weer te organiseren en te regelen. Het lijkt wel of ik weer een baan heb'. Kartrekker 80 jaar

ZorgSaamwonen is geënt op het succes van ZorgSamenbuurten, maar specifiek gericht op seniorencomplexen en voormalige verzorgingshuizen. Riki Smolders en Kitty Hesen hebben de afgelopen jaren in een aantal complexen bewoners geholpen om samen activiteiten op te zetten voor en door bewoners. Zowel vrijwilligers als deelnemers waren gemiddeld ver in de 70 jaar. Riki en Kitty zagen hoe de saamhorigheid in complexen sterker werd, hoe mensen nieuwe contacten konden leggen en medebewoners beter leerden kennen en hoe ze ook buiten de activiteiten elkaar steeds meer weten te vinden. Ook werd duidelijk dat er binnen seniorencomplexen en zeker binnen de voormalige verzorgingshuizen een andere dynamiek is dan in buurten. De gemiddelde leeftijd is veel hoger, een groot aantal bewoners is minder vitaal en er zijn meer mensen die enige vorm van hulp behoeven. Hierdoor is er wat meer ondersteuning nodig dan in de ZorgSamenbuurten, maar het positieve resultaat is hoopgevend.

Buurtgenot+ heeft een verslag uitgebracht van ZorgSaamWonen. Wilt u een exemplaar? Neem dan contact op met: info@buurtgenot.nl


 

15 oktober 2018

Platformbijeenkomst Eindhoven dinsdag 23 oktober 19.30u

Dinsdag 23 oktober is er een algemene Platformbijeenkomst. We vertellen hier over het aanbod van KilimanjaroWonen, locaties in onderzoek, over de weg van initiatief tot start ontwikkeling en het samen ontwikkelen als collectief (CPO). De basisinformatie voor iedereen die meedoet aan een initiatief of een initiatief wil starten. We nodigen daarom vrienden en belangstellenden uit die nog niet eerder een algemene bijeenkomst bezochten om te komen. Steeds weer blijkt hoe belangrijk het is om goed te begrijpen wat het betekent om deel te nemen aan een initiatiefgroep of ontwikkelvereniging.
Aansluitend is er gelegenheid om kennis te maken met andere belangstellenden en leden van initiatiefgroepen.

datum: dinsdag 23 oktober 19.30u - 21.00u
locatie: kantoor KilimanjaroWonen Gasfabriek 6 Eindhoven