22 maart 2019

Hoogste punt viering 't Stijn Deurne

Wat een feestelijk moment: de vlag wordt in de top gehesen door de oudste bewoner van het project. Bouwbedrijf Bukkems Willems levert hier een mooi werk, waarvan de contouren al zichtbaar zijn. De stalen spanten blijven bij de bovenwoningen in het zicht; het worden bijzondere interieurs. 

13 maart 2019

de Volkskrant over Brainport Smart District in Helmond;
woonproject Buitengewoon gaat landen

UNStudio heeft het masterplan van Brainport Smart District gepresenteerd. 'Het stedenbouwkundig plan van de toekomst.' In de Volkskrant een artikel over de duurzaamheidsambities van het project. 

Lees hier meer:

de Volkskrant Brainport Smart District 28 februari 2019

Krantenartikel:
de Volkskrant
Donderdag 28 februari 2019
Tekst Kirsten Hannema
Foto UNStudio


14 februari 2019

Project gestart op Vredeoord in Eindhoven

Voor de herontwikkeling van het terrein rondom het voormalige Philips hoofdkantoor aan de Boschdijk heeft woningcorporatie Sint Trudo plannen ontwikkeld voor een bijzonder woonwijkje. Er was ook ruimte voor enkele CPO projecten van bescheiden omvang, en onder de vlag van Kilimanjaro zijn een paar initiatiefnemers hiervoor ingeloot. Het gaat om 6 clusters van vrijstaande, duurzame woningen aan een dreef tussen de bomen.

Onze cluster bestaat uit 3 woningen aan een dijkje, waarvan de bewoners al bekend zijn. In de praktijk blijkt het erg lastig te zijn een geschikte locatie te bemachtigen in Eindhoven, dus de toekomstige bewoners zijn er blij mee. Doel is om dit jaar de plannen te maken en begin 2020 te starten met de bouw. 

6 februari 2019

Nieuw kantoor

Wij zijn verhuisd! Goed en wel werken wij nu vanaf ons nieuwe kantoor op het NRE terrein. U kunt ons bezoeken op:

Patrijsstraat 15
5613 EK Eindhoven

Wij zijn nog niet helemaal klaar, maar willen wel alvast onze mooie werkplekken laten zien: tijdens een mooie zonsopgang. Binnenkort meer foto’s!


 

21 januari 2019

ED De eerste bewoners betrekken NRE TWEE

Een paar dagen voor kerst werden de woningen van CPO NRE TWEE opgeleverd door BurgtBouw uit Deurne. Alle bewoners zijn nu druk bezig met het afwerken van hun woningen, en ED kwam even een kijkje nemen. Al veel bergtoppen hebben zij succesvol bereikt met de nodige dalen. Eindelijk kunnen zij zich buren noemen. Nu nog gaan samen wonen.

Krantenartikel:
Eindhovens Dagblad
Zaterdag 12 januari 2019
Tekst Michel Theeuwen
Foto’s Jean Pierre Reijnen/FotoMeulenhof


 

19 december 2018

Interview met Yvonne Witter van Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

We hadden een prettig en leerzaam gesprek met Yvonne Witter van Kenniscentrum Wonen-Zorg van Aedes-Actiz. Lees mee wat er zoal gezegd is op de website van Aedes-Actiz.


 

15 december 2018

Oplevering CPO Jan Sluyters

De gekleurde deuren worden voortaan geopend door de bewoners van CPO groep Oosterburen zelf, want zij hebben de sleutel in ontvangst genomen. Het gebouw is opgeleverd door Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen uit Heesch. Na een hele goede samenwerking geven zij het werk door aan de bewoners zelf. De vloerafwerking kunnen erin en de wanden kunnen geschilderd worden. We kijken erg uit naar de dag dat de inrichting van de binnentuin zichtbaar wordt.


 

12 december 2018

Eerste paal viering bij CPO De Lindehoeve in Tilburg

Na een lange ontwikkelperiode met veel onzekerheden is start bouw van CPO De Lindehoeve feestelijk gevierd. Wethouder Oscar Dusschooten en de bewoners hebben een originele Tilburgse Schrobbelèr fles gevuld met een boodschap die het gebouw altijd met zich mee zal dragen. De jongste en de oudste toekomstige bewoner hebben de fles in de betonfundering gelegd die onder de bouwmuren staat van de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Een mooi gebaar en een mooi vooruitzicht. Bouwcombinatie 013 uit Tilburg kan aan de slag!


 

10 december 2018

Gebouw CPO ’t Stijn groeit

Een kleine drie maanden geleden verwelkomden wij de boorpalen onder de fundering en nu zijn de eerste muren al gemetseld. Bouwbedrijf Bukkems-Willems uit Milheeze pakt het werk voortvarend aan!
De stedenbouwkundige opzet is goed te zien: de vorm van het gebouw volgt de omringende omgeving en de centrale binnentuin oogt nu al erg ruim. De stalen kolommen laten zien waar straks de galerijen aan binnenzijde komen. 


 

24 november 2018

KilimanjaroWonen op TV bij Holland van Boven op SBS 6

Zondag 18 november 2018 waren stichting KilimanjaroWonen en CPO project Geldersedam in Den Bosch te zien bij Holland van Boven. Ben Lambregts doet het woord namens de bewoners van de Geldersedam. Hij is al betrokken vanaf het prille begin, toen via een biedingsprocedure plannen ingediend konden worden bij gemeente Den Bosch. De groep van Kilimanjaro kwam daar als winnaar uit en zo zat Ben met zijn vrouw zoals hij het zelf zegt 'ineens in een project', samen met een groep andere enthousiaste initiatiefnemers. Kitty Hesen licht toe hoe het concept werkt en we zien de prachtige woning van medebewoner Josien Enklaar. Aan het eind van het filmpje lopen we nog even rond op Kilimanjaro nieuwbouwproject Jan Sluyters, dat ook helemaal in eigen beheer gerealiseerd is en dat dit jaar opgeleverd wordt.