27 augustus 2019

Zaterdag 5 oktober bijeenkomst CPO Buitengewoon

Op 2 juli hebben alle initiatiefnemers van het eerste uur hun plannen gepresenteerd aan het kwaliteitsteam van Brainport Smart District. Het planvoorstel van initiatiefgroep Buitengewoon is positief ontvangen. De voorzitter vertelde er blij van te worden: “Dit is wat we willen met BSD: een andere manier van samenwonen en samenleven, en het gebouw ziet er ook nog eens goed uit”.
Voor nieuwe deelnemers is het interessant om nu in te stappen en mee te denken over het plan. Op de eigen website van de initiatiefnemers www.buitengewoon.online is meer informatie te vinden.
Op zaterdag 5 oktober organiseert de initiatiefgroep een bijeenkomst voor belangstellenden.

De bijeenkomst start om 11.00u met een bezoek aan de locatie, daarna volgt kennismaking en informatie-uitwisseling onder het genot van koffie en thee. Geef je op via info@kilimanjarowonen.nl. Nadere informatie volgt.


 

20 augustus 2019

De laatste bouwmaanden in Tilburg en Deurne

Na jaren van plannen maken en vergaderen kunnen de bewoners van De Lindehoeve in Tilburg en ’t Stijn in Deurne nauwelijks wachten tot hun project wordt opgeleverd en ze zelf aan de slag kunnen met afwerken en inrichten. Maar wachten wordt beloond. In ieder geval vóór de kerst hebben ze de sleutel in handen. 

15 augustus 2019

Kilimanjaro bewoner aan het woord in Radar Magazine

Televisieprogramma Radar brengt een aantal keer per jaar een magazine uit met achtergrondartikelen. Dit keer was het onderwerp onder andere 'Hoe wil je wonen als je ouder wordt'. Mohammed Khalil, sinds dit jaar bewoner van Kilimanjaro project NRETWEE in Eindhoven verwoordt waarom hij gekozen heeft voor gemeenschappelijk wonen.


 

20 juli 2019

vakantietijd

Ofwel tijd voor vakantie. Wij zijn van 22 juli t/m 9 augustus buiten de deur. 


 

17 juli 2019

Vergroening bij NRE TWEE


 

10 juli 2019

Buitengewoon

Brainport Smart District Helmond


 

2 juli 2019

Pais & Vree

CPO groep Pais & Vree is onze kleinste CPO groep tot nu toe. Met drie huishoudens gaan wij een mooi plan maken wat onderdeel is van Vredeoord. Vredeoord is een herontwikkeling van het terrein rondom het voormalige Philips hoofdkantoor aan de Boschdijk. Woningcorporatie Sint Trudo heeft plannen ontwikkeld voor een bijzonder woonwijkje. Ons project ligt aan een gemeenschappelijk dijkje met drie totaal verschillende woningen, die allemaal familie van elkaar zijn door materiaal en vorm. 


 

20 juni 2019

CPO Ózzen Hôf krijgt vorm

CPO project Ózzen Hôf in het Limburgse Horst begint vorm te krijgen. En zoals de naam al zegt, rondom een hof. Het zijn 8 woningen rondom een gemeenschappelijk plein met gemeenschappelijke ruimte. De opbouwtjes maken de individuele woningen herkenbaar; dit zorgt voor verwantschap met de woningen in de omgeving.


 

23 mei 2019

Genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs Eindhoven!

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Architectuur Centrum Eindhoven werden de 9 nominaties bekend gemaakt van de tweejaarlijkse architectuurprijs van de gemeente Eindhoven. We zijn enorm verguld dat het project NRE TWEE, het Kilimanjaro project aan de Nachtegaallaan één van die gebouwen is. René Erven, voorzitter van het ACE maakte de nominaties bekend in de toonzaal van NRE TWEE, hoe toepasselijk! Deze ruimte is door de bewoners gecreëerd als gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, als atelier en expositieruimte maar ook voor publieke evenementen als dit.


 

15 april 2019

Het erf van de Lindehoeve krijgt vorm

Een maand geleden kon van bovenaf al een foto worden gemaakt met de contouren van het project, en nu krijgen de gebouwen zelf al zoveel vorm dat je van een erf kunt spreken. Bouwbedrijf André Doevendans uit Tilburg maakt er een prachtig gebouw van.