17 april 2012

Aankondiging platformbijeenkomst woensdag 25 april

De tweede bijeenkomst in 2012, met op het programma:

- Algemene toelichting voor nieuwkomers.

- Stand van zaken locaties en initiatiefgroepen.

- THEMA: vormen van groepen gelijkgestemden en het ontwikkelen van woonconcepten... hoe gaat dat in zijn werk?.

- Informele ontmoeting met andere vrienden en belangstellenden. Mogelijkheid tot aanmelden als vriend en opgeven voor de excursie naar Boxmeer op zaterdag 12 mei.

Een platformbijeenkomst is bedoeld om informatie te delen en om in gesprek te komen met andere mensen die hun woontoekomst in eigen beheer willen vormgeven. Kilimanjaro organiseert dit platform voor vrienden van KilimanjaroWonen. Belangstellenden kunnen eenmalig deelnemen zonder vriend te zijn.

Locatie: de Etalage, Mecklenburgstraat 1 Eindhoven, woensdag 25 april van 19.30u - 21.30u.

 


 

16 april 2012

Excursie naar voorbeeldproject 'VoorMekaar' in Boxmeer 12 mei

De bewoners noemen het zelf het hofje van de 21e eeuw. Met Kilimanjaro zijn we al vaker gaan kijken naar dit bijzondere project, omdat het een inspirerende plek is. Een voorbeeld van wat je op eigen kracht kunt bereiken. De volgende excursie vindt plaats op zaterdag 12 mei 2012 en er is nog plaats voor een aantal mensen. Verzamelen op de parkeerplaats bij het Stadspaviljoen (naast Parktheater) in Eindhoven om 12.45u. We zijn terug rond 16.00u. Aanmelden via info@kilimanjarowonen.nl.

 


 

13 maart 2012

Initiatiefbijeenkomst Schuttersbosch Eindhoven

Tijdens een eerste bijeenkomst hebben we verkend of deze bosrijke locatie aan de zuidrand van Eindhoven aantrekkelijk kan zijn voor een Kilimanjaro project. Een aantal mensen heeft aangegeven verder te willen onderzoeken wat de mogelijkheden en kansen zijn. Op woensdag 21 maart van 19.30u - 21.00u wordt een vervolgavond georganiseerd op kantoor van MAG archtitecten aan de Begijnenhof 1 te Eindhoven. Voor wie zich wil oriënteren of al verdergaande interesse heeft. We gaan de stand van zaken bespreken en ideeën uitwisselen. Belangstellenden kunnen zich melden via info@kilimanjarowonen.nl, ook voor nadere informatie.

 


 

9 maart 2012

Informatiebijeenkomst 's-Hertogenbosch

Op maandagavond 19 maart wordt een informatieavond georganiseerd in Den Bosch. Een mooie manier om kennis te maken met het gedachtengoed van Kilimanjaro en om andere belangstellenden te ontmoeten. De bijeenkomst vindt plaats in het Bleekerstraatje 5 van 19.30u - 21.00u en is gratis toegankelijk. Wees welkom!

 


 

27 februari 2012

Kilimanjaro ziet mooie kans voor Kloostercomplex Groot Bijstervelt in Oirschot

Iets buiten de kern van Oirschot ligt het prachtige kloostercomplex Groot Bijstervelt, voorheen in gebruik door de Montfortanen en inmiddels toe aan nieuwe bewoners. Een monumentaal gebouw met kapel in een park met indrukwekkende bomen. De gemeente Oirschot onderzoekt via een marktconsultatie welke nieuwe toekomst marktpartijen zien voor deze mooie plek, waarbij de oorspronkelijke culturele en maatschappelijke betekenis niet verloren mag gaan. KilimanjaroWonen heeft samen met Joris Zorg en Lunet zorg een voorstel ingediend. De kern van het concept is dat integraal vormgegeven wordt aan de onderling samenhangende en elkaar versterkende basisthema's wonen, werken, leven, verblijven en bezinnen. Zo kan een zelfredzaam en zelfwerkzaam geheel ontstaan met grote maatschappelijke meerwaarde.

We hopen binnenkort meer te kunnen vertellen over deze bijzondere plek; een heel geschikte Kilimanjaro locatie!

 


 

1 februari 2012

Salon Den Bosch uitgesteld

De salon die aanstaande zondag 5 februari zou plaatsvinden in Den Bosch is uitgesteld tot een later tijdstip. We houden jullie hiervan op de hoogte. Aan degenen die belangstelling hebben vragen wij dit kenbaar te maken door een mail te sturen.

 


 

25 januari 2012

Kiespijn: hulp bij kiezen

Tijdens de platformbijeenomst van 25 januari 2012 gaf Brigitte van den Broek een lezing over de dilimma's van het kiezen met hart en verstand. We werden meegevoerd in de complexiteit van keuzes maken, welke overwegingen er tegelijkertijd in je hoofd om de aandacht strijden. Aan het eind van de presentatie werden een paar tools geboden om te leren kiezen, waarbij het doel is zowel het verstand als het hart aan bod te laten komen.Hieronder vindt u deze vragen nog een keer terug. Wie weet een goed hulpmiddel om te bepalen of de keuze voor een Kilimanjaroproject bij u past, nu of in de toekomst.

 

 

Na de presentatie was er gelegenheid om aan te schuiven aan de tafel waar de nieuwe 'verkoopformule eigen woning' werd toegelicht; een onderwerp dat erg leeft onder potentiële Kilimanjaro ontwikkelaars. Op een overzichtskaart konden mensen zich oriënteren op de locaties die mogelijk interessant zijn voor een project. En verder veel ruimte voor onderlinge kennismaking en uitwisseling van gedachten.

 

 

 


 

24 januari 2012

Bezichtiging Akkerstraat met initiatiefnemers

Om de beslissing te kunnen nemen of een project echt bij je past is het heel belangrijk om de plek te beleven. Met een groep serieuze belangstellenden zijn we een kijkje gaan nemen in de school aan de Akkerstraat. Van binnen heel sfeervol met nog veel vooroorlogse elementen, zoals in het trappenhuis. Vanuit de dakkapellen op zolder, waar nu een aantal creatieven bedrijf houden, is een mooi uitzicht op de Heilig Hartkerk aan achterzijde.

Een paar foto's buiten, genomen toen de nazomerzon nog scheen. Voor degenen die vandaag aanwezig waren speelt een grote rol bij hun keuze dat de locatie zo aantrekkelijk is: dicht bij het stadscentrum en tegelijkertijd op loopafstand van de groene Genneper Parken. Aan de achterzijde grenst het complex aan de Hof van Eden, een rustig woonerf met mooie bomen. Zaterdag 4 februari om 10.00u gaan we nog een keer binnen kijken; belangstellenden kunnen zich melden bij de hoofdingang van het gebouw.

 


 

17 januari 2012

Aankondiging platformbijeenkomst woensdag 25 januari

De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar, met op het programma:

- Lezing 'Kiespijn' door Brigitte van den Broek; zij neemt ons mee in de dilemma's van het kiezen met hart
  en verstand.

- Stand van zaken locaties en initiatiefgroepen.

- Informatie over nieuwe verkoopformule eigen woning.

- Informele ontmoeting met andere vrienden en belangstellenden.

Een platformbijeenkomst is bedoeld om informatie te delen en om in gesprek te komen met andere mensen die hun woontoekomst in eigen beheer willen vormgeven. Kilimanjaro organiseert dit platform voor vrienden van KilimanjaroWonen. Belangstellenden kunnen eenmalig deelnemen zonder vriend te zijn.

Locatie: de Etalage, Mecklenburgstraat 1 Eindhoven, woensdag 25 januari van 19.30u - 21.30u.

Meld je aan voor deze bijeenkomst via info@kilimanjarowonen.nl

 


 

16 januari 2012

Aankondiging salon Den Bosch zondag 5 februari

Kilimanjaro slaat de vleugels uit. In Eindhoven hebben we inmiddels een aardig vriendennetwerk opgebouwd, nu komt er een gelegenheid om belangstellenden in Den Bosch kennis te laten maken met ons initiatief. Een salon biedt belangstellenden de mogelijkheid zich te bezinnen op hoe ze in de toekomst willen wonen en leven. Ze stellen hun eigen dromen scherp en onderzoeken of bedenkingen echte belemmeringen zijn. Misschien blijkt er toch meer mogelijk dan gedacht!

Locatie: Vughterweg 222 Den Bosch, zondag 5 februari van 10.00u tot 16.00u.

Kosten: € 25 per persoon inclusief koffie, thee en lunch; graag vooraf te voldoen.

Plaats voor 20 tot 35 deelnemers.

Meld je aan voor deze salon via info@kilimanjarowonen.nl; na aanmelding ontvang je nadere informatie.