7 september 2012

Met Kilimanjaro gratis naar de film!

Misschien kennen sommigen van jullie hem al, de hartverwarmende Franse film die zo mooi aansluit bij het thema van Kilimanjaro. Een mooie gelegenheid om deze film samen te gaan zien, vandaar de uitnodiging voor:

Tous ensemble - Stephane Robelin

Woensdag 19 september om 17.30 uur in de kleine zaal van Plaza Futura te Eindhoven.
Gratis toegankelijk voor Vrienden van KilimanjaroWonen.
Laat ons weten of je gebruik wil maken van dit aanbod, i.v.m. reservering.
PS: als je geen vriend bent kun je ook komen (entree 8.50 regulier, 7.00 met Plaza pas).

Waar gaat de film over?
Vijf goede vrienden, vijf verschillende karakters. Annie en Jean zijn een stel, hij is een politiek activist en zij is burgerlijk en gewoontjes. Jeanne, een hartstochtelijke feministe is samen met Albert, een pure bon vivant. Dan is er nog de charmante Claude, een echte vrouwenversierder. Alle vijf hebben ze verschillende problemen met ouder worden, van een zwak hart tot dementie. De oplossing: een gedeeld huis. Omdat ze geen van de vijf bereid zijn hun zelfstandigheid op te geven. Een hartverwarmende ontroerende Franse komedie over vriendschap en de kunst van het leven. FR/DE 2011 | Regie: Stéphane Robelin | Met: Jane Fonda, Guy Bedos, Daniel Brühl, Géraldine Chaplin e.a. | 1:36 | Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.

 


 

22 augustus 2012

Buurtproject Prinsejagt 3

2 Buurtbewoners uit Prinsejagt 3 vroegen aan Kitty Hesen, bewoonster van deze wijk of het gedachtegoed van Kilimanjaro - het heft in eigen hand nemen en samen met buurtgenoten zorgen voor een prettige en zorgzame omgeving - ook vorm zou kunnen krijgen in een bestaande buurt. Dus zonder meteen een fysiek gebouw te hoeven ontwikkelen.

Een inspirerende vraag!! Kitty was enthousiast en besloot dit als vrijwilliger in haar eigen buurt op te pakken. Samen met José Bielderman organiseerde zij in maart 2012 drie bijeenkomsten voor 60+ers in de buurt. Maar liefst 134 buurtbewoners deden mee en samen kwamen zij tot een groot aantal ideeën om de buurt nog prettiger te maken voor vitale en minder vitale bewoners.

De grootste behoefte was er aan ontmoeting zonder vaste verplichtingen. Men wilde een plek om af en toe even binnen te lopen voor een praatje, kop koffie of activiteit. 1 juli 2012 startte de koffie-inloop in een leegstaande woning van Woonbedrijf. Dagelijks kan men hier terecht van 10.00 tot 12.00 uur en altijd is er dan een gastvrouw/heer aanwezig. Er is een fietstocht georganiseerd, een wandelclubje gestart en een boekbesprekingsclub. Ruim 25 mensen in de buurt zijn actief betrokken en op 20 augustus vond de eerste vergadering plaats in de zonnige tuin van de inloopwoning. Een project waar veel bewoners van Prinsejagt 3 enthousiast op reageren, en wat ook hierbuiten respect oogst. Geïnspireerd door dit voorbeeld? Neem contact met ons op!

.... op de eerste vergadering werden veel besluiten in harmonie en in een ontspannen sfeer genomen....

 


 

12 juli 2012

Even met vakantie!

Het is wel niet de Kilimanjaro, maar we zijn met vakantie tot 8 augustus. Na die datum komen we weer fris terug met allemaal nieuwe acties en plannen!

 


 

29 juni 2012

Informatiebijeenkomst Schuttersbosch Eindhoven 4 juli

We zijn al een tijdje in gesprek met woningcorportatie Woonbedrijf over de mogelijkheid om in Schuttersbosch een Kilimanjaro project te starten. Een prachtige groene wijk met karakteristieke houten woningen, waar bewoners niet meer weg willen als ze eenmaal weten hoe fijn het daar wonen is. Daarom willen we graag een avond organiseren om uit te leggen wat er allemaal mogelijk is om in eigen beheer een levensloopbestendig woonproject te gaan ontwikkelen. Voor bestaande inwoners van de wijk, maar ook geïnteresseerde nieuwkomers. Download hier de informatiefolder. De avond is vrij toegankelijk en wordt gehouden op:
woensdag 4 juli, van 19.30u - 21.30u
buurthuis 't Akkertje, Heezerweg 452 Eindhoven

Graag tot dan!

 


 

26 juni 2012

Informatiebijeenkomst 's-Hertogenbosch

De bijeenkomst van 21 juni in 'In de Roos' was succesvol. Aan een twintigtal mensen hebben we uitgelegd wat onze intenties zijn en welke stappen we aan het zetten zijn in Den Bosch om projecten te initiëren. Mooi om te zien dat de gedachte om in eigen beheer woonprojecten te gaan ontwikkelen erg leeft bij de aanwezigen.

In vervolg op deze avond organiseert Kilimanjaro in 's-Hertogenbosch een nieuwe informatiebijeenkomst op:

donderdag 13 september van 19.30u - 21.30u
Openbare Bibliotheek
Hinthamerstraat 72
's-Hertogenbosch

Interessant voor zowel mensen die al eerder kennis hebben gemaakt met ons als nieuwkomers.

 


 

12 juni 2012

Platformbijeenkomst 27 juni 2012

Voor de laatste algemene platformbijeenkomst vóór de zomer hebben we een andere locatie uitgekozen, namelijk lunchroom 'In de Gebakken Peer' op Landgoed de Grote Beek in Eindhoven, Boschdijk 771. Prachtig gelegen tussen de bomen, en met een terras zodat we ook naar buiten kunnen. Er zal informatie verstrekt worden over lopende projecten, stand van zaken locaties en voor de nieuwkomers toelichting op het ontwikkelen via CPO. En natuurlijk een mooie gelegenheid om andere belangstellenden (beter) te leren kennen en persoonlijk te spreken met de initiatiefnemers van Kilimanjaro. Vrij toegankelijk voor vrienden en de eerste keer voor belangstellenden. 
Komt allen op woensdag 27 juni, van 19.30u - 21.30u.

 


 

31 mei 2012

Vervolgbijeenkomst Akkerstraat 20 juni 2012

Tijdens de bijeenkomst van 29 mei is veel informatie uitgewisseld en de mogelijke toekomstige bewoners hebben elkaar weer wat beter leren kennen. Ook waren er een paar nieuwe geïnteresseerden aanwezig, die zich willen aansluiten bij het initiatief. Om de vaart erin te houden is er een nieuwe bijeenkomst gepland op:

woensdag 20 juni, van 19.30u - 21.00u
locatie MAG architecten, Begijnenhof 1 in Eindhoven

We gaan verder praten over:
- het woonconcept
- te nemen stappen voor oprichten van vereniging
- voortgang met werving van nog meer bewoners
- overige vragen

Onderstaand het artikel dat op 31 mei in het Eindhovens Dagblad verscheen naar aanleiding van het eerste concrete bouwproject.

 


 

11 mei 2012

Informatieavond Akkerstraat 29 mei 2012

Deze week is er een bijeenkomst geweest met de initiatiefgroep voor de Akkerstraat. Voor iedereen spannend nu het zo concreet gaat worden. Het is nog niet helemaal duidelijk welke mensen van de kerngroep ook daadwerkelijk de stap gaan zetten om een vereniging op te richten, maar in ieder geval is het zo dat er nog meer toekomstige bewoners nodig zijn. Daarom hebben we besloten actief te gaan werven, en op dinsdag 29 mei een informatieavond te organiseren in de Etalage, speciaal voor locatie Akkerstraat. Op deze avond zal er dieper worden ingegaan op de mogelijkheden van de plek en op de vragen van mensen die interesse hebben om mee te gaan doen. Download hier de flyer van de informatieavond.

De eerste officiële inschrijflocatie!

 


 

27 april 2012

Aan de slag in de Akkerstraat in Eindhoven

Het is zover: groen licht voor de start van een woonproject in de voormalige Nuts Montessorischool aan de Akkerstraat in de Schrijversbuurt. Na een aantal maanden van verkennende stappen is het moment aangebroken dat mensen gaan kiezen of ze echt aan de slag willen op deze plek. Het zal een project worden waar 16 tot 24 wooneenheden gerealiseerd kunnen worden met gemeenschappelijke ruimte en een binnentuin, maar het programma wordt door de initiatiefnemers zelf bepaald. Deels renovatie van het monumentale schoolgebouw, deels vervangende nieuwbouw op het achtergelegen perceel, op de plaats waar nu een gymzaal staat. Belangstellenden kunnen zich melden via info@kilimanjarowonen.nl.


 


 

25 april 2012

Hoe bepaalt jouw woonervaring je toekomstige woonconcept?

Tijdens de platformbijeenkomst van 25 april nam Greetje Terpstra, vriend van Kilimanjaro ons mee in haar woongeschiedenis. Een rijk verleden waarin ze steeds opnieuw zocht naar de vorm van wonen die op dat moment bij haar paste. En zo werd de brug geslagen naar het heden, naar de vraag wat nu een passende woonvorm is. Na haar inleiding gingen de aanwezigen in groepjes verder praten over hun eigen woonervaringen en wat ze daarvan mee willen nemen naar de toekomst.

Het 'moodboard'  dat Greetje maakte tijdens een Kilimanjaro salon, een weergave van haar woonconcept.