28 juni 2013

Verslag fietstocht Den Bosch

Vrijdag 28 juni fietsten en reden 16 mensen mee om 4 locaties in Den Bosch en Vught te gaan bekijken. We startten met een wandeling over het terrein van Coudewater. Een mooie parkachtige omgeving waar twee oude panden de belangstelling trokken. De mogelijkheden om in bestaande panden te kunnen gaan ontwikkelen zijn op dit terrein onzeker. Er is meer kans om nieuwbouw te gaan ontwikkelen via CPO. Vanwege de onzekerheden is besloten voorlopig deze locatie buiten beschouwing te laten.

Vervolgens gingen we naar basisschool De Bartjes aan de Dageraadstraat. Hier was vooral veel enthousiasme over de mogelijkheid een grote tuin aan te leggen grenzend aan de Aa. Ook de nabijheid van de Bossche binnenstad sprak veel mensen aan. Momenteel ontwikkelen gemeente Den Bosch en Brabant Wonen een wijkvisie voor de Barten, waarvan de school onderdeel is. Eind 2013 verwachten we meer duidelijkheid hierover.

Dichtbij De Bartjes ligt basisschool De Kameleon met uitzicht op het park De IJzeren Vrouw. Deze zomer komt het gebouw vrij en de gemeente wil hier toekomstige gebruikers de mogelijkheid bieden een ontwikkeling op te starten. De selectieprocedure start dit najaar en KilimanjaroWonen gaat haar best doen hiervoor in aanmerking te komen. Er is ruimte voor 9 á 10 wooneenheden en de speelplaats kan een grote gemeenschappelijke tuin worden. Veel waardering was er voor de ligging en het mooie uitzicht op bomen en water.

Het laatste bezoek was aan de Isabellekazerne in Vught. Een van de deelnemers verwoordde haar ervaring als volgt: 'Als een ordinair chauvinistische Bosschenaar riep ik vrijdag dat in NOOIT in Vught zou gaan wonen. Ik ben aan een herijking toe: De Isabellakazerne is te gek!'. We hebben over het terrein geslenterd en gefantaseerd over een kleine hechte woongemeenschap met ruimte voor kleine bedrijven, ontmoetingsplaatsen en moestuinen. Op dit moment is een burgerinitiatief bezig om met input van belangstellenden een totaalvisie te ontwikkelen op deze plek. Wij zijn in gesprek met deze groep en de vraag aan ons is te peilen wat de belangstelling is vanuit Kilimanjaro om hier in CPO woonruimte te ontwikkelen. 

Mensen die geïnteresseerd zijn in één van bovengenoemde locaties in en om Den Bosch kunnen zich aanmelden bij KilimanjaroWonen om hun voorkeur door te geven. Na de zomer gaan we weer actief aan de slag!

 


 

1 juni 2013

Interactieve bijeenkomst Isabellakazerne vrijdag 14 juni

Een aantal weken geleden hebben we met een groep belangstellenden de Isabellakazerne bezocht om kennis te maken met deze bijzondere plek. Nu is er een mogelijkheid om - samen met andere geïnteresseerde partijen - te onderzoeken welke ontwikkelingsscenario's denkbaar zijn. Deze bijeenkomst komt voort uit een burgerinitiatief, waar de gemeente Vught positief tegenover staat. We worden welkom geheten vanaf 19.30u in 't Stroopsoldaatje'.
Vrijdag 14 juni - 20.00u - 22.30u
grand-café 't Stroopsoldaatje
Reutsedijk 7 Vught 

 


 

30 mei 2013

Fietstocht langs scholen Den Bosch 4 juni gaat niet door!

Van uitstel komt geen afstel! Op dit moment hebben we besloten dat de fietstocht van dinsdag 4 juni langs basisscholen Kameleon, de Bartjes en de Vlieger niet doorgaat, omdat er nog teveel onzekerheden zijn met betrekking tot verwerving van deze schoolgebouwen. 
We gaan nu het bezoek aan het terrein van Coudewater (zie hieronder) combineren met een fietstocht langs scholen de Bartjes en de Kameleon. De Vlieger laten we even buiten beschouwing omdat deze locatie toch niet op korte termijn beschikbaar zal komen. De beide andere basisscholen kunnen we nu ook nog niet van binnen bezoeken - dat wordt pas na de zomer mogelijk - maar we kunnen wel een indruk krijgen van de buitenzijde.
De nieuwe datum wordt:
Vrijdag 28 juni 16.30u - 18.30u
verzamelen op parkeerterrein Coudewater (naast hoogbouw bij entree terrein), Berlicumseweg Den Bosch
Aanmelden via info@kilimanjarowonen.nl
Onze welgemeende excuses voor het uitstel en de verwarring die hierdoor is ontstaan!

 


 

23 mei 2013

Rondleiding Coudewater afgelast

Omdat er heel slecht weer voorspeld is voor morgen, vrijdag 24 mei, gaat de geplande rondwandeling over het terrein van Coudewater in Den Bosch niet door. Het is de bedoeling om vóór de zomer opnieuw een datum te plannen. Iedereen die zich had aangemeld heeft persoonlijk een mail ontvangen hierover.

 


 

23 mei 2013

Film voor vrienden: 'Quartet' van Dustin Hoffmann op woensdag 29 mei

In plaats van een platformbijeenkomst organiseren we in Eindhoven een filmavond voor vrienden. Op woensdag 29 mei om 19.00u heten we jullie van harte welkom in Plaza Futura. De film 'Quartet' van Dustin Hoffmann raakt op een vrolijke en luchtige manier aan thema's waar we het vaak over hebben. Een recensie van Cinemagazine verwoordt het als volgt: "Het is toch knap te noemen hoe Dustin Hoffmann in zijn debuutfilm als regisseur zorgt voor een beetje hoop voor de toekomst en een nieuwe dimensie in het begrip vergrijzing". Klik op deze link voor meer informatie. Na afloop om 20.30u is er gelegenheid na te praten met elkaar onder het genot van een drankje.

Meld je aan om mee te gaan vóór 28 mei via info@kilimanjarowonen.nl.

 


 

22 mei 2013

Voortgang NRE terrein Eindhoven

Er zit niet echt vaart in, maar achter de schermen gebeurt er wel van alles. Eigenlijk zouden alle plan-indieners begin maart bericht krijgen van gemeente Eindhoven op wat voor manier hun ideeën vorm zouden krijgen op het NRE terrein. Ook wij wachtten met spanning op dit moment, omdat we graag aan de slag willen met de groep mensen die hier belangstelling voor heeft getoond. Door de vele inzendingen en het plotselinge vertrek van wethouder Mary Fiers is er vertraging ontstaan bij de gemeente, dus nog even geduld. We verwachten vóór de zomer meer te kunnen melden.Hieronder rechts gebouw 2, waarvoor we een planvoorstel hebben ingediend.

 

 


 

4 mei 2013

Weer een stapje verder met CPO Akkerstraat

Het project dat Kilimanjaro geïniteerd heeft aan de Akkerstraat in Eindhoven, renovatie en uitbreiding van een monumentaal schoolgebouw, ontwikkelt zich steeds verder. De toekomstige bewoners hebben zelf enorm veel stappen gezet om te komen tot een gezamenlijk woonconcept. Ook hebben ze bedacht op wat voor manier nieuwe deelnemers het best geïntroduceerd kunnen worden in het proces. Het is een grote stap om deel te gaan nemen en mensen hebben tijd nodig om het gedachtengoed eigen te maken en de anderen te leren kennen. Daarom hebben ze een welkomstcommissie in het leven geroepen en de mogelijkheid van een aspirant-lidmaatschap ingevoerd. Het loopt goed en voor wie wil: er is nog ruimte voor zo'n 5 tot 8 wooneenheden. In het Eindhovens Dagblad van zaterdag 4 mei werd een bijlage gewijd aan nieuwe initiatieven voor 'ouderen'wonen (zelf spreken we liever over 'gevorderden'); ook dit initiatief kreeg ruimschoots aandacht.

 


 

25 april 2013

Locatie in Vught: de Isabellakazerne

Op een mooie zomeravond organiseerde Kilimanjaro een rondwandeling over het terrein van de Isabellakazerne in Vught. Een prachtige historische locatie met veel bijzondere gebouwen in een parkachtige setting. Daarna, tijdens een kop koffie op het terras van 's Stroopsoldaatje (heel toepasselijk) hebben we met elkaar gebrainstormd over de mogelijkheden die iedereen ziet om hier een woonmilieu te gaan ontwikkelen. Op dit moment zijn veel gebouwen in tijdelijk gebruik, terwijl er wordt nagedacht over een permanente nieuwe toekomst. Wij hebben ons aangemeld voor de denktank, dus we zitten dicht bij het vuur!

 

 


 

13 april 2013

Eerste stappen in Nijmegen

Voorzichtig zetten we de eerste stappen in Nijmegen. Els van Daal, die sinds een tijdje meeloopt met Kilimanjaro, is mede organisator van een groots opgezet straatfeest rondom het behoud van verpleeghuis Margriet. Een prachtig gebouw dat al een lange historie heeft in deze wijk, maar dat nu op de nominatie staat om gesloopt te worden om nieuwbouw mogelijk te maken. 

Kitty Hesen gaf samen met José Bielderman een workshop over de Zorgzame Buurt in een partytent: meer improvisatie is haast niet denkbaar! De mensen die deelnamen lieten blijken dat ze wel mogelijkheden zagen om ook van deze wijk een Zorgzame Buurt te maken, daarbij op weg geholpen door Kilimanjaro.

 


 

4 april 2013

Vervolgactiviteiten Den Bosch

Zoals eerder aangekondigd hebben we in Den Bosch vervolgactiviteiten gepland om samen in te zoomen op een aantal vaak genoemde locaties. Voor alle activiteiten geldt dat je 'vriend van Kilimanjaro' moet zijn om deel te nemen, dus ben je dit nog niet, geef jezelf dan op via het formulier dat te vinden is onder het hoofdje VRIENDEN op deze website.

Als je aan één of meerdere bijeenkomsten wilt deelnemen, laat het ons even weten via info@kilimanjarowonen.nl zodat wij weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Donderdag 25 april van 19.00u - 20.30u: dolen en sfeer proeven op het terrein van de Isabella kazerne (Reutsedijk 7 - vanaf Den Bosch naar de Postweg en 1e straat rechts; bij de hoofdpoort wordt u door ons opgewacht). We willen samen rondlopen, kijken en dromen over wat hier mogelijk is. Aansluitend met elkaar wat drinken en ideeën uitwisselen in het theehuisje op het terrein. Inmiddels hebben we ons ook gemeld op de site van de Isabella Kazerne.  

 

Vrijdag 24 mei van 16.30u - 18.00u: net voor het weekend een late-middag-picknick op het terrein van Coudewater (Ingang vanaf de Berlicumseweg en dan de weg volgen. Parkeren op de parkeerplaats bij kantoor hoogbouw aan het begin van het terrein; hier wordt u door ons opgewacht). Ook hier lopen, kijken, voelen en dromen. En natuurlijk kennismaken met andere geïnteresseerden.

 

Dinsdag 4 juni om 19.30u: bijeenkomst rondom de mogelijkheden van ontwikkeling van basisscholen de Vlieger, de Bartjes en de Kameleon. Een fietstocht langs deze gebouwen op een hopelijk mooie zomeravond. Nadere informatie volgt binnenkort.

Behalve voor bovengenoemde locatis is er veel belangstelling getoond voor het Mariënburg Klooster, het Capucijnenklooster en het Marokkaans Consulaat. Ook hiermee zijn we bezig, maar dit onderzoek vergt een langer traject.