19 december 2013

Aankondiging Platformbijeenkomst Den Bosch 5 februari

Woensdag 5 februari van 19.30u - 21.30u organiseren we een bijeenkomst met speciale aandacht voor de procedures en kosten van ontwikkelen via CPO. We nodigen met nadruk belangstellenden uit voor de Kameleon, de Molenvenschool en de Isabellakazerne om hier hun licht op te komen steken. Verder brengen we jullie op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van beschikbare locaties in Den Bosch, Vught en omgeving. Er is ruimte om andere belangstellenden te ontmoeten en na afloop een drankje te drinken met elkaar. 

Locatie: 'In de Roos', Zuiderparkweg 282 Den Bosch

Activiteit is gratis voor vrienden en hun introducés.

 


 

19 december 2013

Aankondiging Platformbijeenkomst Eindhoven 29 januari

Woensdag 29 januari van 19.30u - 21.30u organiseren we een algemene bijeenkomst. Een avond waar we jullie op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken op het gebied van beschikbare locaties in Eindhoven en omgeving, opgestarte projecten en overige ontwikkelingen die van belang zijn. Er is ruimte om andere belangstellende te ontmoeten en na afloop een drankje te drinken met elkaar. Speciale aandacht krijgt het onderwerp 'wooncoöperaties'. 
Gewijzigde locatie: Twinkelbel, Kleine Berg 27 in Eindhoven.
Let op: entree via zijstraat Prins Hendrikstraat. (beperkt) Parkeerplaatsen op eigen terrein aanwezig. 
Activiteit is gratis voor vrienden en hun introducés.

 


 

16 december 2013

De Schrijver presenteert zich aan de buurt

CPO-vereniging De Schrijver brengt in de praktijk dat de toekomstige bewoners zich graag verbinden met de buurt: via een open inloopmiddag konden alle buurtbewoners kennis maken met de plannen. Er waren zoveel leden aanwezig dat er voor alle bezoekers een één op één gesprek mogelijk was. Eerste kennismaking geslaagd!

 


 

6 december 2013

Eerstvolgende project op NRE terrein Eindhoven?

Na gezamenlijke voorbereiding met de initiatiefgroep die zich gevormd heeft rondom de locatie NRE terrein hebben we een bieding uitgebracht op 14 oktober. Het is een prachtig boekwerk geworden, waarin we niet alleen aangeven waarom we het zo'n prachtige plek vinden maar vooral ook wat de meerwaarde kan zijn van een KilimanjaroWonen project voor deze locatie. De beoordelingscommissie hecht daar veel waarde aan, maar natuurlijk moet het bod ook realistisch zijn. We hopen eind december te weten of we aan de slag kunnen. Januari en februari worden dan spannende maanden, waarin de CPO-vereniging opgericht gaat worden en deelnemers officieel gaan besluiten of ze mee gaan doen.

 


 

18 november 2013

Publiciteit in Eindhovens Dagblad

 

 


 

16 november 2013

Een mooie kans in Den Bosch: de Kameleon

Zaterdag 16 november kreeg KilimanjaroWonen de gelegenheid om met een groep belangstellenden te gaan kijken in voormalige basisschool de Kameleon in Den Bosch. Een karakteristiek gebouw met uitzicht op park de IJzeren Vrouw. Gemeente Den Bosch gaat dit gebouw verkopen via een bieding, waaraan alleen eindgebruikers mogen meedoen. Veel van de aanwezigen werden enthousiast van de mogelijkheden die het pand en het achterliggende schoolplein bieden. Zo gauw de biedingsvoorwaarden bekend zijn gaan we met een initiatiefgroep aan de slag!

 


 

10 november 2013

Een opsteker voor het project Zorgzame Buurt

Het concept van de Zorgzame Buurt, waarover zo nu en dan een blog verschijnt op deze website krijgt geleidelijk meer vorm. Een belangrijke voorwaarde voor de ontwikkeling van Zorgzame Buurten is dat het werkelijk de buurtbewoners zijn die het concept omarmen en tot uitvoering brengen. De ondersteuning door KilimanjaroWonen heeft tot doel de kracht te mobiliseren die iedere buurt in zicht heeft, juist in hun diversiteit. Er wordt heel wat publiciteit gegeven aan het initiatief, zo ook via de website van de VNG, en ook het Youtube filmpje dat door de VNG gemaakt is.

 


 

18 oktober 2013

Platformbijeenkomst Eindhoven 30 oktober

Een mooi moment om na de zomer weer bij elkaar te komen. Om te horen wat de laatste ontwikkelingen zijn van gewilde locaties in en om Eindhoven. Om andere vrienden en belangstellenden te ontmoeten. Ook is er de mogelijkheid om persoonlijk in gesprek te komen met de organisatoren van Kilimanjaro. Wij hopen jullie te ontmoeten op de eerstvolgende

Platformbijeenkomst

Woensdag 30 oktober 19.30u - 21.00u

Thema: CPO in de praktijk door leden van 'de Schrijver'

Locatie 'De Etalage', Meckelenburglaan 1 Eindhoven

Speciaal voor deze avond komen een paar leden van de CPO-vereniging 'de Schrijver' vertellen over het wel en wee van hun ontwikkelproces aan de Akkerstraat. Ongeveer een jaar geleden werd deze vereniging opgericht en inmiddels zijn er voldoende leden om het gebouw straks te gaan bewonen. Het traject om daar te komen is intensief, bij tijden ingewikkeld maar vooral heel boeiend. Interessant dus om te horen voor iedereen die benieuwd is hoe CPO nu in zijn werk gaat in de praktijk. Zie ook de eigen website www.wonenindeschrijver.nl.

 


 

14 oktober 2013

Initiatiefgroep geeft input voor bieding NRE locatie

Er waren maar een paar weken beschikbaar om gezamenlijk na te denken over de voorwaarden voor de bieding, die half oktober bij de gemeente Eindhoven ingediend moet worden. Een intensief proces waar veel creatieve ideeën naar boven kwamen. Veel enthousiasme ook, mensen vulden elkaar goed aan! Het bestaande pand aan de Nachtegaallaan blijkt populair, maar ook eventuele nieuwbouw is een optie. Zeker als vlakbij het bestaande gebouw gelegen is, zodat van elkaar geprofiteerd kan worden voor wat betreft gebruik van gemeenschappelijke ruimten en gezamenlijke energie-opwekking.

 


 

9 oktober 2013

Kopen of huren?

Tijdens de platformbijeenkomst in Den Bosch op 9 oktober belichtte Kitty Hesen het onderwerp 'Kopen of huren'. Voor veel mensen is het een lastig onderwerp waar vaak een gevoelsmatig antwoord op gegeven wordt. Terwijl het goed mogelijk is te kiezen op basis van argumenten in plaats van sentimenten.Het motto van de avond was: onderzoek je eigen situatie, en met gezond verstand kom je een heel eind!

Na afloop was er een informele nazit in het café van 'In de Roos'. Sommigen schoven aan bij de tafel waar een eerste introductie werd gegeven, anderen wilden meer weten over de beschikbare locaties in en om Den Bosch. Meest realistisch in de nabije toekomst zijn de Isabellakazerne in Vught en vooroorlogse school de Kameleon aan de Geldersedam. Voor beiden start binnenkort een initiatiefgroep.