28 februari 2014

Update Zorgzame Buurt

Inmiddels zijn in 4 wijken initiatieven opgestart. We zien in alle projecten dat bewoners samen vorm willen geven aan goed nabuurschap; we willen dit tot uitdrukking brengen met de naam 'ZorgSamenbuurt'. Bewoners van de Karpen in Eindhoven zijn gestart met laagdrempelige huiskamerbijeenkomsten. Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst is de buurttelefoon gepresenteerd en het volgende doel is een ontmoetingsruimte realiseren. In navolging van Prinsejagt 1, waar de pilot startte, komt nu ook in Prinsejagt 2 in Eindhoven een initiatief van de grond. Ruim 60 buurtbewoners zijn aan het inventariseren wat voor hun wijk goede activiteiten zijn. Eerste doel is een inloophuis voor dagelijkse ontmoeting, en eigenaar Woonbedrijf gaat hieraan meewerken. In de Bloemenwijk in Veghel is na de gebruikelijke manier van opstarten het initiatief op eigen wijze opgepakt. Bijzonder is het instellen van straatcontactpersonen in de wijk. En onlangs heeft in de Hof van Zeelst in Meerhoven (Eindhoven) een geslaagde bewonersbijeenkomst ertoe geleid dat ook hier gestart gaat worden het het realiseren van een Zorgzame Buurt.

 


 

29 januari 2014

Verdere verkenning gebouw 2 NRE terrein

Nu bekend is geworden dat de initiatiefgroep NREplan2 aan de slag kan met de herontwikkeling van gebouw 2 is het toch ineens heel anders om er weer rond te lopen. Een gebouw met bijzonder veel sfeer... Deze droomlocatie is nu onder andere in gebruik als tijdelijk restaurant "Stamppiet". En die stamppot smaakt goed!

 


 

12 januari 2014

Vormgeven aan de eigen woning

CPO- project Akkerstraat in Eindhoven is nu zover gevorderd dat de toekomstige bewoners aan de slag kunnen met de eigen woning. Sommige mensen hebben een maquette op schaal gemaakt om hun ideeën duidelijk te maken. Dan weet je hoe je vanaf de bank naar buiten kunt kijken, en hoe de zon in de ochtend in de patio schijnt... Voor MAG architecten is het nu mogelijk om de ramen in de buitengevels nog meer af te stemmen op de bewoners.

 


 

10 januari 2014

"Zorgzame buurt heeft de toekomst"

Een uitgebreid artikel over de Zorgzame Buurt in het Eindhovens Dagblad van 10 januari maakt duidelijk waarom het zo'n belangrijke ontwikkeling is. Intussen beginnen de initiatieven in andere buurten langzaam vorm te krijgen. Woon je zelf in een omgeving die je graag tot Zorgzame Buurt om zou vormen, neem dan contact op met ons!

 


 

20 december 2013

Bieding gebouw 2 NRE geaccepteerd!!

Mooi nieuws vlak voor de Kerst: de bieding van KilimanjaroWonen voor gebouw 2 is geaccepteerd! Begin 2014 starten de ontwerpsessies, waarin alle toekomstige gebruikers van het terrein zich gezamenlijk buigen over de inrichting van de openbare ruimte. De initiatiefgroep zoekt nog nieuwe mensen, dus meld je aan als je interesse hebt.

 


 

19 december 2013

Aankondiging Platformbijeenkomst Den Bosch 5 februari

Woensdag 5 februari van 19.30u - 21.30u organiseren we een bijeenkomst met speciale aandacht voor de procedures en kosten van ontwikkelen via CPO. We nodigen met nadruk belangstellenden uit voor de Kameleon, de Molenvenschool en de Isabellakazerne om hier hun licht op te komen steken. Verder brengen we jullie op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van beschikbare locaties in Den Bosch, Vught en omgeving. Er is ruimte om andere belangstellenden te ontmoeten en na afloop een drankje te drinken met elkaar. 

Locatie: 'In de Roos', Zuiderparkweg 282 Den Bosch

Activiteit is gratis voor vrienden en hun introducés.

 


 

19 december 2013

Aankondiging Platformbijeenkomst Eindhoven 29 januari

Woensdag 29 januari van 19.30u - 21.30u organiseren we een algemene bijeenkomst. Een avond waar we jullie op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken op het gebied van beschikbare locaties in Eindhoven en omgeving, opgestarte projecten en overige ontwikkelingen die van belang zijn. Er is ruimte om andere belangstellende te ontmoeten en na afloop een drankje te drinken met elkaar. Speciale aandacht krijgt het onderwerp 'wooncoöperaties'. 
Gewijzigde locatie: Twinkelbel, Kleine Berg 27 in Eindhoven.
Let op: entree via zijstraat Prins Hendrikstraat. (beperkt) Parkeerplaatsen op eigen terrein aanwezig. 
Activiteit is gratis voor vrienden en hun introducés.

 


 

16 december 2013

De Schrijver presenteert zich aan de buurt

CPO-vereniging De Schrijver brengt in de praktijk dat de toekomstige bewoners zich graag verbinden met de buurt: via een open inloopmiddag konden alle buurtbewoners kennis maken met de plannen. Er waren zoveel leden aanwezig dat er voor alle bezoekers een één op één gesprek mogelijk was. Eerste kennismaking geslaagd!

 


 

6 december 2013

Eerstvolgende project op NRE terrein Eindhoven?

Na gezamenlijke voorbereiding met de initiatiefgroep die zich gevormd heeft rondom de locatie NRE terrein hebben we een bieding uitgebracht op 14 oktober. Het is een prachtig boekwerk geworden, waarin we niet alleen aangeven waarom we het zo'n prachtige plek vinden maar vooral ook wat de meerwaarde kan zijn van een KilimanjaroWonen project voor deze locatie. De beoordelingscommissie hecht daar veel waarde aan, maar natuurlijk moet het bod ook realistisch zijn. We hopen eind december te weten of we aan de slag kunnen. Januari en februari worden dan spannende maanden, waarin de CPO-vereniging opgericht gaat worden en deelnemers officieel gaan besluiten of ze mee gaan doen.

 


 

18 november 2013

Publiciteit in Eindhovens Dagblad