8 maart 2014

Aankondiging platformbijeenkomst Den Bosch

In mei is de eerstvolgende platformbijeenkomst in Den Bosch gepland, waar we onder andere aandacht besteden aan een mogelijke nieuwbouwlocatie aan de Jan Sluijtersweg. We zijn benieuwd welke ideeën naar boven komen als mensen helemaal vrij kunnen denken over een nieuw woongebouw: zo duurzaam en bijzonder als je zelf wilt! Definitief programma volgt, zet de datum vast in je agenda.

Woensdag 28 mei 19.30u - 21.30u 
Locatie: In de Roos, Zuiderparkweg 282 Den Bosch

Activiteit is gratis voor vrienden en hun introducés.

 


 

8 maart 2014

Aankondiging platformbijeenkomst Eindhoven

De eerstvolgende bijeenkomst waar vrienden en belangstellenden elkaar en ons kunnen ontmoeten willen we organiseren in het gebouw dat binnenkort ontwikkeld gaat worden op het NRE terrein. Nu in tijdelijk gebruik door kunstenaars, wat de bijzondere mogelijkheden van het gebouw in beeld brengt. Een mooie gelegenheid om ontwikkeling via CPO in de praktijk toe te lichten. Definitief programma volgt, zet de datum vast in je agenda.

Donderdag 24 april 19.00u - 20.30u.
Locatie: Nachtegaallaan 25 Eindhoven.

Activiteit is gratis voor vrienden en hun introducés.

 


 

5 maart 2014

Mooie bijeenkomst ter voorbereiding bieding Kameleon

De eerste stappen zijn gezet om samen met de initiatiefgroep een bieding voor te bereiden voor realisatie van 8 tot 10 wooneenheden in het vooroorlogse schoolgebouw aan de Geldersedam. Deelname vraagt van de 9 potentiële kopers tijd en de bereidheid om financieel te investeren zonder zekerheid op een gunstige uitkomst. Maar het geeft ook veel positieve energie om samen aan de slag te zijn en te ontdekken dat de drijfveren veel overeenkomst vertonen. Tijdens een viertal bijeenkomsten wordt in nauw overleg toegewerkt naar een gezamenlijk woonconcept en een passend bod. Medio april moet de bieding worden ingediend.

 


 

28 februari 2014

Update Zorgzame Buurt

Inmiddels zijn in 4 wijken initiatieven opgestart. We zien in alle projecten dat bewoners samen vorm willen geven aan goed nabuurschap; we willen dit tot uitdrukking brengen met de naam 'ZorgSamenbuurt'. Bewoners van de Karpen in Eindhoven zijn gestart met laagdrempelige huiskamerbijeenkomsten. Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst is de buurttelefoon gepresenteerd en het volgende doel is een ontmoetingsruimte realiseren. In navolging van Prinsejagt 1, waar de pilot startte, komt nu ook in Prinsejagt 2 in Eindhoven een initiatief van de grond. Ruim 60 buurtbewoners zijn aan het inventariseren wat voor hun wijk goede activiteiten zijn. Eerste doel is een inloophuis voor dagelijkse ontmoeting, en eigenaar Woonbedrijf gaat hieraan meewerken. In de Bloemenwijk in Veghel is na de gebruikelijke manier van opstarten het initiatief op eigen wijze opgepakt. Bijzonder is het instellen van straatcontactpersonen in de wijk. En onlangs heeft in de Hof van Zeelst in Meerhoven (Eindhoven) een geslaagde bewonersbijeenkomst ertoe geleid dat ook hier gestart gaat worden het het realiseren van een Zorgzame Buurt.

 


 

29 januari 2014

Verdere verkenning gebouw 2 NRE terrein

Nu bekend is geworden dat de initiatiefgroep NREplan2 aan de slag kan met de herontwikkeling van gebouw 2 is het toch ineens heel anders om er weer rond te lopen. Een gebouw met bijzonder veel sfeer... Deze droomlocatie is nu onder andere in gebruik als tijdelijk restaurant "Stamppiet". En die stamppot smaakt goed!

 


 

12 januari 2014

Vormgeven aan de eigen woning

CPO- project Akkerstraat in Eindhoven is nu zover gevorderd dat de toekomstige bewoners aan de slag kunnen met de eigen woning. Sommige mensen hebben een maquette op schaal gemaakt om hun ideeën duidelijk te maken. Dan weet je hoe je vanaf de bank naar buiten kunt kijken, en hoe de zon in de ochtend in de patio schijnt... Voor MAG architecten is het nu mogelijk om de ramen in de buitengevels nog meer af te stemmen op de bewoners.

 


 

10 januari 2014

"Zorgzame buurt heeft de toekomst"

Een uitgebreid artikel over de Zorgzame Buurt in het Eindhovens Dagblad van 10 januari maakt duidelijk waarom het zo'n belangrijke ontwikkeling is. Intussen beginnen de initiatieven in andere buurten langzaam vorm te krijgen. Woon je zelf in een omgeving die je graag tot Zorgzame Buurt om zou vormen, neem dan contact op met ons!

 


 

20 december 2013

Bieding gebouw 2 NRE geaccepteerd!!

Mooi nieuws vlak voor de Kerst: de bieding van KilimanjaroWonen voor gebouw 2 is geaccepteerd! Begin 2014 starten de ontwerpsessies, waarin alle toekomstige gebruikers van het terrein zich gezamenlijk buigen over de inrichting van de openbare ruimte. De initiatiefgroep zoekt nog nieuwe mensen, dus meld je aan als je interesse hebt.

 


 

19 december 2013

Aankondiging Platformbijeenkomst Den Bosch 5 februari

Woensdag 5 februari van 19.30u - 21.30u organiseren we een bijeenkomst met speciale aandacht voor de procedures en kosten van ontwikkelen via CPO. We nodigen met nadruk belangstellenden uit voor de Kameleon, de Molenvenschool en de Isabellakazerne om hier hun licht op te komen steken. Verder brengen we jullie op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van beschikbare locaties in Den Bosch, Vught en omgeving. Er is ruimte om andere belangstellenden te ontmoeten en na afloop een drankje te drinken met elkaar. 

Locatie: 'In de Roos', Zuiderparkweg 282 Den Bosch

Activiteit is gratis voor vrienden en hun introducés.

 


 

19 december 2013

Aankondiging Platformbijeenkomst Eindhoven 29 januari

Woensdag 29 januari van 19.30u - 21.30u organiseren we een algemene bijeenkomst. Een avond waar we jullie op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken op het gebied van beschikbare locaties in Eindhoven en omgeving, opgestarte projecten en overige ontwikkelingen die van belang zijn. Er is ruimte om andere belangstellende te ontmoeten en na afloop een drankje te drinken met elkaar. Speciale aandacht krijgt het onderwerp 'wooncoöperaties'. 
Gewijzigde locatie: Twinkelbel, Kleine Berg 27 in Eindhoven.
Let op: entree via zijstraat Prins Hendrikstraat. (beperkt) Parkeerplaatsen op eigen terrein aanwezig. 
Activiteit is gratis voor vrienden en hun introducés.