12 januari 2014

Vormgeven aan de eigen woning

CPO- project Akkerstraat in Eindhoven is nu zover gevorderd dat de toekomstige bewoners aan de slag kunnen met de eigen woning. Sommige mensen hebben een maquette op schaal gemaakt om hun ideeën duidelijk te maken. Dan weet je hoe je vanaf de bank naar buiten kunt kijken, en hoe de zon in de ochtend in de patio schijnt... Voor MAG architecten is het nu mogelijk om de ramen in de buitengevels nog meer af te stemmen op de bewoners.

 


 

10 januari 2014

"Zorgzame buurt heeft de toekomst"

Een uitgebreid artikel over de Zorgzame Buurt in het Eindhovens Dagblad van 10 januari maakt duidelijk waarom het zo'n belangrijke ontwikkeling is. Intussen beginnen de initiatieven in andere buurten langzaam vorm te krijgen. Woon je zelf in een omgeving die je graag tot Zorgzame Buurt om zou vormen, neem dan contact op met ons!

 


 

20 december 2013

Bieding gebouw 2 NRE geaccepteerd!!

Mooi nieuws vlak voor de Kerst: de bieding van KilimanjaroWonen voor gebouw 2 is geaccepteerd! Begin 2014 starten de ontwerpsessies, waarin alle toekomstige gebruikers van het terrein zich gezamenlijk buigen over de inrichting van de openbare ruimte. De initiatiefgroep zoekt nog nieuwe mensen, dus meld je aan als je interesse hebt.

 


 

19 december 2013

Aankondiging Platformbijeenkomst Den Bosch 5 februari

Woensdag 5 februari van 19.30u - 21.30u organiseren we een bijeenkomst met speciale aandacht voor de procedures en kosten van ontwikkelen via CPO. We nodigen met nadruk belangstellenden uit voor de Kameleon, de Molenvenschool en de Isabellakazerne om hier hun licht op te komen steken. Verder brengen we jullie op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van beschikbare locaties in Den Bosch, Vught en omgeving. Er is ruimte om andere belangstellenden te ontmoeten en na afloop een drankje te drinken met elkaar. 

Locatie: 'In de Roos', Zuiderparkweg 282 Den Bosch

Activiteit is gratis voor vrienden en hun introducés.

 


 

19 december 2013

Aankondiging Platformbijeenkomst Eindhoven 29 januari

Woensdag 29 januari van 19.30u - 21.30u organiseren we een algemene bijeenkomst. Een avond waar we jullie op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken op het gebied van beschikbare locaties in Eindhoven en omgeving, opgestarte projecten en overige ontwikkelingen die van belang zijn. Er is ruimte om andere belangstellende te ontmoeten en na afloop een drankje te drinken met elkaar. Speciale aandacht krijgt het onderwerp 'wooncoöperaties'. 
Gewijzigde locatie: Twinkelbel, Kleine Berg 27 in Eindhoven.
Let op: entree via zijstraat Prins Hendrikstraat. (beperkt) Parkeerplaatsen op eigen terrein aanwezig. 
Activiteit is gratis voor vrienden en hun introducés.

 


 

16 december 2013

De Schrijver presenteert zich aan de buurt

CPO-vereniging De Schrijver brengt in de praktijk dat de toekomstige bewoners zich graag verbinden met de buurt: via een open inloopmiddag konden alle buurtbewoners kennis maken met de plannen. Er waren zoveel leden aanwezig dat er voor alle bezoekers een één op één gesprek mogelijk was. Eerste kennismaking geslaagd!

 


 

6 december 2013

Eerstvolgende project op NRE terrein Eindhoven?

Na gezamenlijke voorbereiding met de initiatiefgroep die zich gevormd heeft rondom de locatie NRE terrein hebben we een bieding uitgebracht op 14 oktober. Het is een prachtig boekwerk geworden, waarin we niet alleen aangeven waarom we het zo'n prachtige plek vinden maar vooral ook wat de meerwaarde kan zijn van een KilimanjaroWonen project voor deze locatie. De beoordelingscommissie hecht daar veel waarde aan, maar natuurlijk moet het bod ook realistisch zijn. We hopen eind december te weten of we aan de slag kunnen. Januari en februari worden dan spannende maanden, waarin de CPO-vereniging opgericht gaat worden en deelnemers officieel gaan besluiten of ze mee gaan doen.

 


 

18 november 2013

Publiciteit in Eindhovens Dagblad

 

 


 

16 november 2013

Een mooie kans in Den Bosch: de Kameleon

Zaterdag 16 november kreeg KilimanjaroWonen de gelegenheid om met een groep belangstellenden te gaan kijken in voormalige basisschool de Kameleon in Den Bosch. Een karakteristiek gebouw met uitzicht op park de IJzeren Vrouw. Gemeente Den Bosch gaat dit gebouw verkopen via een bieding, waaraan alleen eindgebruikers mogen meedoen. Veel van de aanwezigen werden enthousiast van de mogelijkheden die het pand en het achterliggende schoolplein bieden. Zo gauw de biedingsvoorwaarden bekend zijn gaan we met een initiatiefgroep aan de slag!

 


 

10 november 2013

Een opsteker voor het project Zorgzame Buurt

Het concept van de Zorgzame Buurt, waarover zo nu en dan een blog verschijnt op deze website krijgt geleidelijk meer vorm. Een belangrijke voorwaarde voor de ontwikkeling van Zorgzame Buurten is dat het werkelijk de buurtbewoners zijn die het concept omarmen en tot uitvoering brengen. De ondersteuning door KilimanjaroWonen heeft tot doel de kracht te mobiliseren die iedere buurt in zicht heeft, juist in hun diversiteit. Er wordt heel wat publiciteit gegeven aan het initiatief, zo ook via de website van de VNG, en ook het Youtube filmpje dat door de VNG gemaakt is.