15 augustus 2019

Kilimanjaro bewoner aan het woord in Radar Magazine

Televisieprogramma Radar brengt een aantal keer per jaar een magazine uit met achtergrondartikelen. Dit keer was het onderwerp onder andere 'Hoe wil je wonen als je ouder wordt'. Mohammed Khalil, sinds dit jaar bewoner van Kilimanjaro project NRETWEE in Eindhoven verwoordt waarom hij gekozen heeft voor gemeenschappelijk wonen.


 

20 juli 2019

vakantietijd

Ofwel tijd voor vakantie. Wij zijn van 22 juli t/m 9 augustus buiten de deur. 


 

17 juli 2019

Vergroening bij NRE TWEE


 

10 juli 2019

Buitengewoon

Brainport Smart District Helmond


 

2 juli 2019

Pais & Vree

CPO groep Pais & Vree is onze kleinste CPO groep tot nu toe. Met drie huishoudens gaan wij een mooi plan maken wat onderdeel is van Vredeoord. Vredeoord is een herontwikkeling van het terrein rondom het voormalige Philips hoofdkantoor aan de Boschdijk. Woningcorporatie Sint Trudo heeft plannen ontwikkeld voor een bijzonder woonwijkje. Ons project ligt aan een gemeenschappelijk dijkje met drie totaal verschillende woningen, die allemaal familie van elkaar zijn door materiaal en vorm. 


 

20 juni 2019

CPO Ózzen Hôf krijgt vorm

CPO project Ózzen Hôf in het Limburgse Horst begint vorm te krijgen. En zoals de naam al zegt, rondom een hof. Het zijn 8 woningen rondom een gemeenschappelijk plein met gemeenschappelijke ruimte. De opbouwtjes maken de individuele woningen herkenbaar; dit zorgt voor verwantschap met de woningen in de omgeving.


 

23 mei 2019

Genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs Eindhoven!

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Architectuur Centrum Eindhoven werden de 9 nominaties bekend gemaakt van de tweejaarlijkse architectuurprijs van de gemeente Eindhoven. We zijn enorm verguld dat het project NRE TWEE, het Kilimanjaro project aan de Nachtegaallaan één van die gebouwen is. René Erven, voorzitter van het ACE maakte de nominaties bekend in de toonzaal van NRE TWEE, hoe toepasselijk! Deze ruimte is door de bewoners gecreëerd als gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, als atelier en expositieruimte maar ook voor publieke evenementen als dit.


 

15 april 2019

Het erf van de Lindehoeve krijgt vorm

Een maand geleden kon van bovenaf al een foto worden gemaakt met de contouren van het project, en nu krijgen de gebouwen zelf al zoveel vorm dat je van een erf kunt spreken. Bouwbedrijf André Doevendans uit Tilburg maakt er een prachtig gebouw van.


 

1 april 2019

Artikel in Architectuur en Stedenbouw

Mooi dat er aandacht wordt besteed aan dit actuele onderwerp in een architectuurtijdschrift. Het proces wordt realistisch beschreven, want een ontwikkeltraject is niet voorspelbaar en dat leidt soms tot onzekerheid. Maar "De droom van een prachtig eindresultaat en het onderlinge vertrouwen houdt de deelnemers op de been".


 

1 april 2019

Wonen met Lef in volle vaart in Sevenum

De koopovereenkomst voor de grond is getekend, de procedure voor wijziging bestemmingsplan wordt gestart, het Voorlopig Ontwerp is vastgesteld, de gemeente is akkoord met het realiseren van 10 woningen en er is een aannemer geselecteerd om in bouwteam het plan verder uit te werken. Kortom volop voortgang in Sevenum.
De Steinhagenboerderij ligt dicht bij het centrum van Sevenum en tegelijk is er veel buitenruimte om een moestuin aan te leggen en kippen te houden. En dat alles op een half uurtje treinen vanaf Eindhoven! Op dit moment zijn er nog 4 woningen beschikbaar. De ontwikkelvereniging zou graag willen dat er ook jongere mensen komen wonen. De voormalige boerderijwoning leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor een gezin met kinderen. Een garantie voor een levendige omgeving waarin iedereen lekker actief en betrokken kan blijven. Belangstelling voor het wonen in een landelijke omgeving dichtbij het centrum van Sevenum? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 25 april. De toekomstige bewoners zullen toelichting geven over het plan, er is informatie over de woningen die nog beschikbaar zijn en je kunt er terecht met vragen. Wie vooraf al contact wil kan bellen met een van de initiatiefnemers, Nel van Enckevort, tel 06 - 20777733.

datum informatiebijeenkomst: donderdag 25 april 19.30u - 21.00u
locatie: De Gaper, Markt 3 in Sevenum