12 februari 2020

Eerste platformbijeenkomst in Limburg

Vorige week dinsdag was de eerste platformbijeenkomst die in Limburg gehouden is. De bijeenkomst vond plaats in Elsloo tussen Sittard en Maastricht, en er waren ongeveer 50 mensen aanwezig. We hebben veel mensen kunnen inspireren en er zijn nieuwe vrienden die ook kiezen voor deze manier van wonen.


 

10 februari 2020

CPO Oosterburen gemist bij Omroep Max?

Afgelopen vrijdag was CPO Oosterburen te zien in het programma Meldpunt bij Omroep Max NPO 2. Meldpunt begint de aflevering met de stelling: Er zijn te weinig seniorenwoningen. Oosterburen is te zien als een voorbeeld van een wooncomplex waar het wel gelukt is om samen met de gemeente een plek te vinden waar project ontwikkeling mogelijk was. 

Kijk het hieronder terug:


 

6 februari 2020

Bijeenkomst Zilverackers Veldhoven druk bezocht!

Maar liefst 65 geïnteresseerden waren aanwezig bij de Zilverackers bijeenkomst georganiseerd door KilimanjaroWonen en De Dommel Veldhoven. Dit bewijst hoe groot de vraag is naar projecten waar mensen kleiner kunnen gaan wonen en waar zowel koop- en huurwoningen mogelijk zijn.


 

4 februari 2020

CPO Oosterburen bij Omroep Max

Benieuwd naar project Oosterburen? Vrijdag 7 februari zijn ze te zien op tv bij Meldpunt NPO 2 om 19:20. Zij maken een uitzending over nieuwe woonvormen en willen voorbeelden van succesvolle initiatieven. 


 

29 januari 2020

KilimanjaroWonen en Oosterburen bij Congres Thuis in de Wijk

Hoe maken we sneller woningen en wijken geschikt voor een groeiende groep ouderen? Die vraag stond centraal tijdens het congres Thuis in de wijk op woensdag 29 januari 2020. Woongemeenschap Oosterburen en KilimanjaroWonen waren aanwezig als een van de inspirerende woonvormen. Vlaams Bouwmeester Leo van Broeck en Floris Alkemade, Rijksbouwmeester van Nederland lieten hun licht schijnen over ouderenhuisvesting. Alkemade vindt dat ouderenhuisvesting niet als probleem moet zien. ‘Als je slimmere oplossingen bedenkt voor ouderenhuisvesting, speel je woningen voor jongeren vrij en die zijn nu ook hard nodig’, aldus Alkemade. De Rijksbouwmeester biedt initiatieven voor ouderenhuisvesting zijn hulp aan. ‘Gemeenten, kom met een locatie en wij denken mee over oplossingen'.

Thuis in de wijk is een initiatief van Aedes, ActiZ, VNG en de ministeries van BZK en VWS in het kader van het programma Langer Thuis.


 

10 januari 2020

Bijeenkomst Zilverackers Veldhoven woensdag 5 februari

Datum: woensdag 5 februari 19.30u - 21.30u
Locatie: buurthuis Sentrum 70, Handwijzer 34 Veldhoven

De gemeente Veldhoven ontwikkelt een bijzondere woonwijk in Zilverackers, het overgangsgebied tussen dorp en natuur. CPO-initiatieven en zelfbouwers krijgen de kans hier hun dromen waar te maken. KilimanjaroWonen ondersteunt een initiatiefgroep met mensen die graag kleiner willen gaan wonen. Aan een erf waar je elkaar tegenkomt en waar je klaar staat voor elkaar, maar waar ook ruimte is voor privacy. Zie www.zilverackers.nl/bouwgroepen/wonen-voor-gevorderden.
KilimanjaroWonen werkt samen met De Dommel Veldhoven, een particuliere ontwikkelaar van huurwoningen voor ouderen. Daardoor komen er in dit project zowel koop- als huurwoningen, in verschillende prijsklassen. Naast een gemeenschappelijke binnenruimte willen toekomstige bewoners ook graag een erf en moestuin delen.

Het eerste plan van Wonen voor Gevorderden is intussen goedgekeurd door het kwaliteitsteam. Begin 2020 komt er een informatiebijeenkomst om de vervolgstappen toe te lichten. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers; meld je via info@kilimanjarowonen.nl. 

8 januari 2020

Platformbijeenkomst Elsloo dinsdag 4 februari

datum: dinsdag 4 februari 19.30u – 21.30u
locatie: Maaslandcentrum, Burgemeester Maenenstraat 45 Elsloo

Op dinsdag 4 februari is er een algemene platformbijeenkomst, dit keer in Limburg omdat er de laatste tijd veel belangstelling is vanuit deze regio. We vertellen over het aanbod van KilimanjaroWonen, locaties in onderzoek, over de weg van initiatief tot start ontwikkeling en het samen ontwikkelen als collectief (CPO). In de presentatie komen ook gerealiseerde projecten en projecten in ontwikkeling aan bod. Daarnaast is er veel ruimte voor het stellen van vragen: hoe start je een project en wat kom je tegen tijdens het ontwikkelen, bouwen en uiteindelijk het wonen?
Vooraf aanmelden kan via info@kilimanjarowonen.nl. De toegang is gratis.


 

4 januari 2020

Informatiebijeenkomst Neerkant woensdag 29 januari

datum: woensdag 29 januari 19.30u – 21.00u
locatie: Gemeenschapshuis De Moost, Moostenstraat 3 te Neerkant

In Neerkant is een initiatief om te komen tot een project waar ca. 20 woningen gerealiseerd kunnen worden voor jong en oud. Toekomstige bewoners zijn vanaf de start betrokken bij de bouw en bepalen zelf de grootte van de woning en de indeling. Initiatiefnemers willen duurzaam bouwen in een groene omgeving waar bewoners gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het groen. De gemeente heeft een mogelijke locatie aangewezen waar een woonproject mogelijk is. We roepen belangstellenden op om naar de informatieavond te komen.


 

3 januari 2020

Excursie Oosterburen 's-Hertogenbosch zaterdag 18 januari

datum: zaterdag 18 januari 10.30u – 12.00u
locatie: Hertoglaan 1 ‘s-Hertogenbosch

Zaterdag 18 januari organiseren we een excursie naar het project Oosterburen in ’s-Hertogenbosch, een nieuwbouwproject met 14 appartementen en gemeenschappelijke ruimten binnen de grotere ontwikkeling ‘Vrij Spel’. Bewoners vertellen hoe ze het eerste jaar dat zij hier wonen ervaren hebben. Wat gaat er goed, waar lopen ze tegenaan? Er is een rondleiding in het gemeenschappelijke gedeelte en de tuin en enkele woningen zijn te bezichtigen.
Er is ruimte voor maximaal 20 personen, en aanmelden vooraf is verplicht. Geef je op via info@kilimanjarowonen.nl vóór 5 januari 2020. Vrienden van KilimanjaroWonen krijgen voorrang.

LET OP: EXCURSIE IS VOLGEBOEKT


 

20 december 2019

Fijne feestdagen

Stichting KilimanjaroWonen wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Ons kantoor is twee weken gesloten. Wij kijken uit naar de nieuwe ontwikkelingen in 2020.