24 maart 2017

Feestelijke opening CPO Geldersedam


 


 

20 maart 2017

Prachtige foto's van bewoners in hun droomproject

fotografie: Bea Straver


 

15 februari 2017

Heilige Margarita Maria Alacoque

Bieding kerk en pastorie Ringbaan West Tilburg

Samen met een aantal initiatiefnemers hebben we een bieding voorbereid voor de omvorming van een kerkgebouw tot woongebouw met gemeenschappelijke ruimten. Vaak zijn kerken minder geschikt omdat ze vrij gesloten zijn en geen mogelijkheid bieden tot het realiseren van buitenruimten. Bij dit gebouw was het mogelijk te wonen op het zuiden aan een prachtige binnentuin. Aan noordzijde zouden dan ateliers en werkruimten kunnen komen. Samen met bureau Iden uit Eindhoven hebben we laten zien dat de monumentale kwaliteiten op een integere manier behouden kunnen worden.

Helaas heeft de parochie gekozen voor een andere partij, dat blijft het risico van biedingsprocedures. 


 

15 februari 2017

CPO Akkerstraat was 9 februari op NPO TV bij BinnensteBuiten

CPO project Akkerstraat heeft zijn eerste TV debuut, KRO NCRV was op bezoek bij bewoonster Joyce die in deze voormalige school in Eindhoven woont. 


8 februari 2017

Vernieuwde website van KilimanjaroWonen

KilimanjaroWonen is altijd in voor vernieuwing, zo ook onze website. Vriend worden, inschrijven voor de nieuwsbrief en vragen stellen gaat met onze nieuwe website veel sneller. Neem vooral ook een kijkje bij onze projecten en locaties en houd onze blog in het oog voor de laatste nieuwtjes. Nog vragen? Kijk dan ook eens bij 'Hoe werkt het'.

 

 


7 februari 2017

Omgevingsvergunning voor CPO Jan Sluyters

Verrassing vandaag: binnen een record tempo is de omgevingsvergunning verleend voor het nieuwbouw Kilimanjaro project in Den Bosch. Veertien woningen rondom een gezamenlijke binnnenhof, gesitueerd aan het begin van het nieuwe wijkje op het Jan Sluytersterrein. Op de kop ligt op begane grond de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, als verbinding tussen de straat en het binnenplein. Mogelijk krijgt deze ruimte straks ook een betekenis voor de buurtbewoners. 

Alle appartementen zijn uniek qua grootte en indeling en ze hebben allen een eigen buitenruimte. Op de eerste verdieping in de vorm van kleurige patio's, waardoor ieder terras een eigen uitstraling krijgt. Als straks het gebouw ook nog begroeid zal zijn met planten ontstaat er een mediterrane sfeer.


 

2 december 2016

Platformbijeenkomst Den Bosch donderdag 15 december 19.30u

Zoals gebruikelijk beginnen we de avond met een korte introductie van KilimanjaroWonen en een overzicht van alle projecten in ontwikkeling. Als speciaal thema van de avond besteden we aandacht aan de zoektocht naar locaties, één van de lastigste onderdelen van het opstarten van een woonproject. Twee deelnemers van initiatiefgroep 'Wonen in de Toekomst' (WidT) uit Tilburg komen vertellen hoe zij het hebben aangepakt. Strategisch, overtuigend, met veel geduld en uiteraard ondersteund door KilimanjaroWonen.

Graag ontmoeten we jullie op deze laatste bijeenkomst van het jaar.

Donderdag 15 december vanaf 19.30u

Locatie: Lunchcafé In de Roos, Zuiderparkweg 282 Den Bosch

Vrij toegankelijk voor alle vrienden en belangstellenden. Aanmelden mag maar is niet verplicht.

 

 


5 november 2016

... en de bewoners van De Schrijver in hun woning

In het vorige bericht was het project aan de Akkerstraat van de buitenzijde te zien, maar we hebben ook het idee opgevat om de bewoners in hun nieuwe woonomgeving te fotograferen. Ze kiezen zelf een favoriete plek in het gebouw, die voor hen symbool staat voor het succes van het project. Onderstaand het resultaat van de eerste fotosessie.

Deze bewoners hebben gekozen voor een woning in de oudbouw vanwege de unieke sfeer. Het plafond is verwijderd uit een klaslokaal, waardoor de kapconstructie in het zicht is gekomen, en extra woonruimte gecreëerd is onder de kap. Een andere favoriete plek van hen is de gemeenschappelijke ruimte, grenzend aan de centrale binnentuin. Een prachtige ontmoetingsruimte, licht en ruim van opzet.

 

 


5 november 2016

eerste Kilimanjaro project CPO De Schrijver in Eindhoven bewoond

Op een mooie zonnige herfstdag laat het project zich van zijn beste kant zien. Met name de aansluiting van oudbouw op nieuwbouw en de stedenbouwkundige inpassing van het project in de omgeving waren belangrijke onderwerpen van studie. Binnen 3,5 jaar van start ontwikkeling tot bewoning is een strakke prestatie. 
 

 


7 oktober 2016

Burgemeester Jorritsma op bezoek bij KilimanjaroWonen

Een hele eer om de nieuwe burgemeester van Eindhoven te mogen ontvangen op ons kantoor, op de eerste dag dat hij kennis maakt met de initiatieven die allemaal ontplooid worden in deze stad. Ook de toekomstige bewoners van het project in gebouw 2 op het NRE terrein waren aanwezig om te benadrukken hoe blij ze zijn dat ze de kans hebben gekregen zelf een woonproject te ontwikkelen op deze unieke plek. Toen het onderwerp 'overheid' aan de orde kwam was Jorritsma duidelijk: "Jullie zijn pioniers, en daar hoort bij dat niet alles gladjes verloopt, inclusief de rol die de overheid speelt". 

 

foto's gemaakt door Albert van den Boomen, medewerker van 'Eindhoven in Beeld', onze buren op de Gasfabriek waar Jorritsma voorafgaand op bezoek is geweest.