3 augustus 2021

Kijkdag voor vrienden en familie Steinhagen

De kopers Steinhagen zijn apetrots op hun prachtige complex met 10 bijzondere appartementen. Het karakteristieke boerderij ensemble met grote schuur daterend uit 1600 is volledig gestript en daarna weer opgebouwd, hoogwaardig geïsoleerd en voldoet het aan energetische nieuwbouweisen. Hulde aan MAG architecten, bouwbedrijf Mark van Lier en bewoners voor het respect en de zorgvuldigheid waarmee ze de herbouw hebben uitgevoerd. In totaal hebben meer dan 200 mensen rondleidingen gekregen door alle woningen en de gemeenschappelijke ruimte.

Een aantal bewoners heeft bewust niet gekozen voor een nultrede woning. Zij zijn van mening dat trappen lopen gezond is en vitaliteit bevordert. Zij kiezen voor een actieve, stimulerende omgeving met veel sociale contacten. Een opvatting die aansluit bij het gedachtengoed van de ‘Blue zones’ over oud worden.


 

30 juli 2021

KilimanjaroWonen in 2 minuten! Bekijk onze nieuwe video

KilimanjaroWonen ondersteunt mensen die met anderen een levensloopbestendig en duurzaam woonproject willen realiseren. Mensen die samen een prettige, veilige en zorgzame leefomgeving willen creëren. Een omgeving waar goed nabuurschap vanzelfsprekend is. In deze video de stappen van een idee naar wonen, met bezoekjes aan Steinhagen, Oosterburen en Lindehoeve. Deze video is gemaakt door Jiska van Hazendonk: www.jiskavanhazendonk.nl


 

6 juli 2021

Toekomstige bewoners pleinwoningen De Mortel hebben volop inbreng

Op maandag 5 juli is door aannemer Bukkems-Willems en stichting KilimanjaroWonen het eerste plan gepresenteerd voor de 14 nieuwe woningen aan het dorpsplein in De Mortel: het gaat om een gebouw van 10 appartementen en 4 grondgebonden woningen. Op basis van de wensen die de Stuurgroep namens het dorp heeft ingebracht is het plan zo opgezet dat de zichtlijn en openheid tussen De Sprank en de kerk gehandhaafd blijft: de bebouwing begint ten oosten van de bomen. Klik hier om de presentatie te bekijken. Het plan is goed ontvangen tijdens de bijeenkomst, al waren er ook nog een aantal vragen. Het is de bedoeling dat veel van die vragen beantwoord worden door de toekomstige bewoners tijdens de ontwikkeling van het plan. Zij krijgen een grote rol in het vervolgtraject. Iedereen die erover denkt om hier te willen wonen kan zich nu vrijblijvend melden voor een gesprek, die zijn ingepland op 15 en 21 juli. Tijdens deze gesprekken komen onder andere woonwensen, budget en het proces aan bod. Meld je aan voor dit gesprek op info@kilimanjarowonen.nl


 

28 mei 2021

Nieuwe vereniging opgericht: Wonen voor gevorderden Zilverackers

In Veldhoven heeft woonproject CPO Zilverhof op 5 mei een vereniging opgericht, ze noemen zichzelf Wonen voor gevorderden Zilverackers. Ze gaan een woonhof ontwikkelen in gehucht 'De Nieuwe Erven' genaamd Zilverhof. Later volgt er meer over de plannen waar wij op de achtergrond mee bezig zijn!


 

31 maart 2021

CPO Steinhagen valt op! 

Steinhagen staat met een artikel in de Rabo &Co (lees het hier), maar ze zijn ook één van de pioniers van VPRO Tegenlicht. Vanaf 21 april tot en met 5 mei kunnen jullie stemmen op dit prachtige initiatief. Bekijk de pioniers van Steinhagen 'Wonen met Lef' 'Wonen met Lef' in een monumentale hoeve in Sevenum. En daar is zelfs nog een plekje vrij! Een heerlijk appartement op de verdieping met prachtige authentieke details. Heb lef en neem contact op met de medebewoners: steinhagensevenum@gmail.com

impressie van beschikbaar appartement met authentieke details! Voor meer informatie: www.steinhagen.nl


 

30 maart 2021

Initiatieven van KilimanjaroWonen in de top 10 van Stedebouw & Architectuur

Zowel ons initiatief Oosterburen als ons initiatief Zorgsamenbuurten staan in de top 10 van Bouwen voor ontmoeting. Het zijn tien voorbeelden van woonvormen, woonprojecten of wijken die de ontmoeting tussen mensen bevorderen en het omzien naar elkaar stimuleren. Lees het volledige artikel via deze link: top-10-bouwen-voor-ontmoeting


  1.  

16 februari 2021

De Lindehoeve bij Een Vandaag: Nooit meer alleen thuis

Jan Willem Bloem, journalist van Een Vandaag, was super enthousiast over dit gave project in Tilburg. En wij natuurlijk ook. Nu ook initiatiefgroep Wonen in de Toekomst nog een plek in Tilburg!


 

18 december 2020

Fijne feestdagen

Stichting KilimanjaroWonen wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Dit jaar vieren we het klein, een bescheiden kerstboom van Okko project, en een handgemaakte kerstster van Caroline Peeters. Een klein gebaar heeft des te meer waarde. Wij kijken uit naar de nieuwe ontwikkelingen in 2021. Over twee weken zijn wij weer bereikbaar.


 

16 november 2020

KilimanjaroWonen op Webinar van Brabantse Week van het Wonen

KilimanjaroWonen doet mee aan de webinar 'Bevolking, woningbouw en planaanbod in Brabant; 'De verdieping' op dinsdag 17 november om 15.00 - 16.00 uur. Gratis aanmelden bij de Brabantse Week van het Wonen: www.brabant.nl/weekvanhetwonen. De provincie Brabant stimuleert nieuwe woonvormen en zelfbouw en benadrukt het belang van wooninitiatieven voor gevorderden. Zie voor meer interessante webinars op de site Brabantse week van het wonen: www.brabant.nl/weekvanhetwonen/programma/ & www.brabant.nl/weekvanhetwonen/informatie/.


 

30 september 2020

KilimanjaroWonen heeft een nieuwe folder

KilimanjaroWonen heeft een nieuwe folder met stappenplan van initiatief tot oplevering waarin u kunt lezen welke ondersteuning zij bieden.

Speciaal voor de folder hebben we een bezoek gebracht aan het door KilimanjaroWonen geïnitieerde project De Lindehoeve in Tilburg. Een boerderijcomplex midden in het centrum van Tilburg met enthousiaste bewoners, jong en oud. De centrale schuur met de gemeenschappelijke ruimte is het hart van het woonproject.

De foto's zijn gemaakt door Anouck Plume.